Šport
81 ogledov

Priznani trener ob službo, ker je privoščil zmago tekmecu

Sam Short Epa
Avstralski plavalni trener Michael Palfrey je ostal brez službe zaradi nepremišljenih izjav med poletnimi olimpijskimi igrami v Parizu.

Avstralska plavalna zveza (SA) je odpustila trenerja Michaela Palfreyja, potem ko je ta na olimpijskih igrah v Parizu sprožil medijski vihar z izjavo, da upa, da bo južnokorejski plavalec v finalu premagal avstralske tekmece.

Palfrey, eden od trenerjev avstralske olimpijske plavalne reprezentance, je nekaj dni pred igrami medijem povedal, da upa, da bo svetovni prvak Kim Woo-min zmagal na 400 metrov prosto, kjer sta v finalu tekmovala tudi dva Avstralca, Sam Short in Elijah Winnington.

Člani olimpijske reprezentance so pogosto samostojni strokovni delavci, ki vadijo tudi s plavalci iz več drugih držav, tako je tudi Palfrey v preteklosti do uspehov pomagal Južnokorejcu.

Palfrey je nosil barve avstralske ekipe, ko so ga intervjuvali južnokorejski novinarji in ga spraševali o Kimu. "Resnično upam, da lahko Kim zmaga, a na koncu si želim, da bo dobro plaval," je povedal Palfrey v Parizu in dodal: "Gremo, Koreja!"

Palfreyjeve pripombe so povzročile ogorčenje članov avstralske plavalne ekipe in avstralskega olimpijskega komiteja, ki so to označili za "resno napako pri presoji". Kljub temu so Palfreyju dovolili ostati na OI kot član trenerske ekipe.

Domača zveza pa je danes sporočila, poroča francoska tiskovna agencija AFP, da je odpustila Palfreyja, ker je kršil svojo pogodbo, "s tem, ko se je spravil na slab glas in povzročil resno škodo svojemu ugledu in ugledu avstralskega plavanja ter negativno vplival na interese domače plavalne zveze".

Tako Winnington kot avstralski glavni trener Rohan Taylor sta novinarjem že v Parizu povedala, da se jima je Palfrey opravičil za svoje komentarje.

Palfrey je v avstralski olimpijski reprezentanci treniral Zaca Incertija, Abbey Connor in Alexa Perkinsa. Bil pa je tudi mentor Južnokorejcu Kimu, medtem ko je ta pred igrami treniral v Brisbanu.

Na 400 metrov prosto je sicer zmagal Nemec Lukas Maertens, srebro je osvojil Avstralec Winnington, Južnokorejec Kimn je bil bronast.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.