Šport
2288 ogledov

Priznanje, ki odmeva: "Kje naj sicer zaslužim denar?"

Daria Saville Epa
Avstralska teniška igralka je po izpadu v prvem krogu OP ZDA postregla z nepričakovanim razkritjem.

Nekdanja ruska teniška igralka Daria Saville, ki od leta 2015 nastopa za Avstralijo, je po izpadu v uvodnem krogu OP ZDA priznala, da je na prestižnem turnirju v New Yorku z nagradnim skladom več kot 75 milijonov ameriških dolarjev zaigrala poškodovana.

Kljub kroničnemu vnetju stopalnega loka, ki močno omejuje njeno gibanje, je bila 30-letnica blizu napredovanju v drugi krog, potem ko je v odločilnem nizu dvoboja z japonsko predstavnico Eno Shibahara že vodila z brejkom prednosti, a se je nasprotnica vrnila in na koncu slavila v podaljšani igri.

Saville, ki je v New Yoru zaigrala prvič po porazu v drugem krogu Wimbledona, je po izpadu zmaličila svoj lopar z močnimi udarci ob igrišče.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Kot rečeno, je Saville na turnir v Flushing Meadwosu, kjer tradicionalno poteka zadnji grand slam sezone, pripotovala z zdravstvenimi težavami, a je vseeno sprejela svoje mesto v glavnem žrebu, s čimer je odrekla priložnost neki zdravi tekmovalki. Razlog za takšno odločitev so visoke denarne nagrade na grand slamih, kjer že izpad v prvem krogu pred plačilom davka nanese okroglih 100.000 dolarjev

denar dolar | Avtor: Shutterstock Shutterstock
Zaradi pretiranega preobremenjevanja poškodovanega stopala je Saville po dvoboju pristala v zdravniški ordinaciji. "Težki trenutki po porazu na triurnem dvoboju, zdaj ne morem niti hoditi," je sporočila svojim sledilcem.

Priznala je tudi, da je bila njena udeležba na turnirju izključno finančno motivirana. "To je resnica. Kje naj sicer zaslužim denar? Kadarkoli s seboj pripeljem trenerja, sem že v minusu. Ne bi smela zaigrati na tem turnirju, toda kje naj zaslužim toliko denarja? Psihično mi je bilo zelo težko, občutek sem imela, da si tega ne zaslužim, ker nisem vložila truda," je priznala 30-letnica.

"Znašla sem se v začaranem krogu. Nisem prvič igrala poškodovana. V tem trenutku imam zelo negativne občutke, verjeto pa se bom čez nekaj dni počutila drugače. Težko je igrati s poškodbo. Poskušala bom spet zbrati moči. Po eni strani bi rada zaigrala na azijski turneji, po drugi pa se sprašujem, ali je spoh še vredno. Še vedno sem zmožna igrati dober tenis, a preveč grešim v pomembnih trenutkih, kar se mi ne bi dogajalo, če bi odigrala kakšen dvoboj več."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daria Saville (@daria_sav)

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.