Šport
5 ogledov

Prizorišča zimskih iger 2010

Žurnal24 main
Da boste imeli boljšo predstavo, kje se dogajajo tekmovanja letošnjih zimskih olimpijskih iger, vam ponujamo naslednjo karto. Večina tekmovanj bo v Vancouvru in na Whistler Mountainu.

Vancouver
Vancouver, ki uradno gosti letošnje olimpijske igre, je mesto, kjer v samem centru in njegovi okolici prebiva okoli dva milijona prebivalcev. Ljubiteljem športa bo center Vancouvra postregel z otvoritvijo in zaključkom OI, tekmovanji v hokeju na ledu, curlingom ter umetnostnim in hitrostnim drsanjem na kratkih progah. V BC Place Stadiumu, ki sprejme okoli 55 tisoč gledalcev, bo mogoče opazovati uradno otvoritev in zaključek 21. zimskih olimpijskih iger. Dvorani Canada Hockey Place (19.300 gledalcev) in UBC Thunderbird Arena (6.800 gledalcev) sta tokrat namenjeni izključno hokejskemu dogajanju. Tekmovanja za drsalce, tako umetnostne kot tiste na kratkih progah, bodo potekala v Pacific Coliseumu, ki sprejme okoli 14 tisoč gledalcev. Tekmovanju v curlingu je namenjena najmanjša dvorana, in sicer posebej za to priložnost izgrajeni Vancouver Olympic Centre (5.600 gledalcev).

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Whistler
Whistler je mestece, ki je od Vancouvra oddaljeno nekaj več kot 100 kilometrov. Tu se bodo za kolajne borili alpski in nordijski smučarji ter tekmovalci v ledenem kanalu (bob, sankanje, skeleton). Na smučišču Whistler Creekside (7.700 gledalcev) bomo videli 10 posamičnih preizkušenj v alpskem smučanju. V Whistler Sliding Centru (12 tisoč gledalcev) bodo na svoj račun prišli ljubitelji boba, skeletona in sankanja, saj se bodo tu drzni tekmovalci spuščali po ledeni stezi, ki s svojimi 16 zavoji premaga razdaljo kilometra in pol. Privrženci slovenskih tekmovalcev bodo zagotovo veliko pozornost namenili Whistler Olympic Parku (12 tisoč gledalcev), kjer bodo potekala tekmovanja v naslednjih panogah: biatlon, smučarski teki, nordijska kombinacija in smučarski skoki.

Richmond in West Vancouver
V Richmondu, ki je od Vancouvra oddaljen približno14 kilometrov, bodo potekali boji v hitrostnem drsanju (7.600 gledalcev). V zahodnem Vancouvru je sloviti Cypress Mountain, kjer bodo boj za medalje bili deskarji na snegu in akrobatski smučarji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.