Šport
23 ogledov

Prometni test v Pekingu

Promet je ena od največjih skrbi orgnaizatorjev. Žurnal24 main
V Pekingu ta konec tedna velja poseben prometni režim. Danes in v nedeljo se lahko po mestu z osebnimi vozili vozijo le tisti, katerih registrske tablice se končajo z liho številko, v soboto in ponedeljek pa bodo na cestah le tisti s sodimi registrskimi tablicami.

Prometna ureditev je test pred OI 2008, saj želijo mestne oblasti preveriti, ali bo 400.000 avtomobilov manj na cestah pripomoglo k zmanjšanju onesnaženega zraka v mestu.

Večina prebivalcev Pekinga se je zato danes na delo odpravila s podzemno železnico, vlaki in avtobusi, najbolj pa se je prepoved vožnje poznala na podzemni železnici. "Ne morem verjeti, da so vlaki tako nabito polni. Pravkar sta na postaji ustavila dva, vendar se zaradi gneče nisem mogel stisniti med potnike," je dejal kitajski poslovnež, ki se sicer v službo vozi z osebnim avtomobilom.

"Grešnike", na katere po mestu preži več kot 6500 prometnih policistov, bodo uradniki poslali z mestnih ulic, plačati pa bodo morali tudi 100 juanov (10 evrov) kazni.


 


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.