Šport
15 ogledov

Prvi poraz Đokovića

Novak Đoković
1/7
EPA
Srb Novak Đoković je v polfinalu turnirja v Dubaju klonil prvič v letošnji sezoni. Številko ena je gladko z 2:0 v nizih odpravil Britanec Andy Murray, ki se bo v finalu srečal z Rogerjem Federerjem.

Britanski teniški igralec Andy Murray je v polfinalu turnirja ATP v Dubaju z nagradnim skladom 1,7 milijona dolarjev izločil prvega igralca sveta, Srba Novaka Đokovića. Tretji nosilec je slavil s 6:2 in 7:5. Za Murraya je bila to peta zmaga v 12. medsebojnem obračunu proti Đokoviću, ki je klonil prvič v letošnji sezoni.

Murray je Srbu v prvem nizu "pobegnil" pri izidu 2:2, ko je dobil kar sedem iger zapored in dobil prvi niz ter v drugem povedel s 3:0. Đoković je nato le zaigral nekoliko bolje in uspel izenačiti na 5:5, čeprav je Britanec pri izidu 5:3 že serviral za zmago. Murray je kljub temu ostal zbran in dobil drugi niz s 7:5 ter se po uri in 22 minutah igre veselil uvrstitve v finale.

V finalu se bo Murray pomeril z drugim nosilcem Švicarjem Rogerjem Federerjem, ki je v drugem polfinalu dvakrat s 7:6 ugnal osmopostavljenega Argentinca Juana Martina del Potra.

Dubaj, ATP (1,7 milijona USD), polfinale:

Andy Murray (VBr/3) : Novak Đoković (Srb/1) 6:2, 7:5
Roger Federer (Švi/2) : Juan Martin del Potro (Arg/8) 7:6 (5), 7:6 (6)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.