Šport
12 ogledov

Prvi poraz Olimpije, četrti Jesenic

Ropret Peter Šachl Olsson Tilia Olimpija Acroni Jesenice Anže Petkovšek
Tilia Olimpija je v 4. kolu lige Ebel v gosteh pri Linzu utrpela prvi letošnji poraz. Alex Westlund in soigralci so Ljubljančane ugnali s 4.2. Še naprej pa brez zmage ostajajo hokejisti Acroni Jesenic, ki so tokrat z 2:3 klonili proti aktualnim prvakom iz Salzburga.

Ljubljanski hokejisti, ki so v Avstrijo odpotovali oslabljeni brez Tomija Mustonena in Andreja Hebarja (za nameček si je ramo v zgodnji fazi tekme poškodoval še Igro Cvetek), so po treh zmagah doživeli prvi poraz v tej sezoni razširjene avstrijske lige in morali vrh lestvice prepustiti tekmecem. Gosti so začeli podjetno, prišli v peti minuti do igre z igralcem več, a ob koncu te izključitve domačih so storili tudi sami napako za dvominutno kazen. Še huje pa je bilo, ko je bil dobro minuto zatem izključen še Žiga Pance, tako da je Linz prišel do prednosti dveh igralcev za več kot 45 sekund.

Najučinkovitejše moštvo lige je to prednost tudi hitro, po vsega osmih sekundah, spremenilo v vodstvo, ko je odbitek od vratarja Jean-Philippa Lamoreauxa prvi strelec lige Mike Ouelette iz bližine brez težav poslal v mrežo. Domači so imeli še vedno igralca več in so tudi to unovčili za vodstvo z 2:0, na delu pa je bila ista trojica kot ob prvem zadetku. Toda Ljubljančani se niso predali, igrali so vse bolj napadalno in v 16. minuti, ko je bila na ledu četrta formacija, je Domen Vedlin skorajda z modre črte presenetil nekdanjega zmaja Alexa Westlunda.

Ključna je bila druga tretjina, v kateri so gosti povsem zagospodarili na ledu, si pripravljali priložnosti, ki pa jih niso izkoristili. V 30. minuti je sam pred Westlunda zadrsal John Hughes, a je bil prvi na mestu, v naslednji minuti je Justin Taylor zgrešil nemogoče, v 33. minuti pa je po strelu iz bližine Petra Šachla še enkrat izvrstno posredoval vratar Linza. Kazen za vse te zgrešene strele je sledila v 34. minuti, ko so zmaji v napadalni tretjini izgubili plošček, domači pa v protinapadu prek Martina Mairitscha iz bližine zabili tretji gol. V 38. minuti so se gosti vrnili v igro, ko je po podaji pred gol plošček zadel Jamieja Fraserja v drsalko in se odbil za hrbet nemočnega Westlunda. Toda le 44 sekund zatem je sledila groba napaka v ljubljanski obrambi.

Domači so tudi to darilo hitro izkoristili in dosegli še četrti gol, ki se je na koncu izkazal tudi za zadnjega, čeprav so bili tudi v zadnji tretjini gosti veliko boljši, "nadstreljali" domače in imeli priložnosti za gol. Med drugim Hughes, ko je bil sam pred Westlundom v 57. minuti, in Šachl v 59. minuti. Olimpija bo tekmo 5. kola igrala v petek ob 19.15, ko se bo doma pomerila z Orli iz Znojma.

Četrti poraz Jesenic

Jeseničani so na domačem ledu doživeli tesen poraz z aktualnimi prvaki iz Salzburga. Za železarje, ki so dosegli že četrti zaporedni poraz, je bila usodna neučinkovitost z igralcem več, rabelj slovenskih prvakov pa je bil napadalec rdečih bikov Robert Earl, ki je dosegel dva gola in podajo.

Rdeči biki so v tretji minuti izkoristili prvo številčno premoč. Odbito ploščico je po strelu Douga Lyncha v mrežo usmeril Earl. V sedmi minuti je gostujoči vratar, Joshua Tordjman, pri izhodu iz vrat ploščico podal do Andreja Židana, ki je zgrešil prazna vrata, zato pa je v nadaljevanju akcije svoj prvi gol v ligi Ebel zabil domači branilec Luka Tošič. Železarji so nato prevzeli pobudo, kar se je obrestovalo v 12. minuti. Po podaji Patrika Bergströma je prvič v jeseniškem dresu v polno zadel Nejc Berlisk in na prvi odmor so odšli z golom prednosti.

Na začetku druge tretjine so imeli Jeseničani že tretjič na zadnjih dveh tekmah več kot minuto dva igralca več. Ob obleganju gostujočih vrat ploščica nikakor ni hotela v gol, najlepšo priložnost je zamudil Jaka Ankerst. Gostje so kaznovali neučinkovitost železarjev na sredi srečanja, ko je Earl v gneči pred Fikrtom ploščico le še potisnil prek gol črte za svoj drugi zadetek na tekmi. Gorenjci so še enkrat zapravili številčno premoč, v zadnji minuti druge tretjine pa je Fikrt obvaroval svojo mrežo po strelih Daniela Boisa, ko so Salzburžani napadali z igralcem več.

Jeseničani tudi v tretji tretjini niso bili uspešni ob igri z igralcem več. Židan je nevarno ustrelil v 43. minuti, a Tordjman se ni dal. Salzburg je v 53. minuti drugič na tekmi povedel, ko je Brent Aubin zadel z igralcem več. Domači trener Heikki Mälkiä je poltretjo minuto pred koncem tekme vzel pol minute odmora za zadnje napotke svojim varovancem. Najlepšo priložnost si je priigral Lukaš Hvila, a je Trodjman ploščico odbil. Fikrt je v zadnji minuti prepustil mesto šestemu igralcu v polju, izid pa se ni več spremenil.

Liga Ebel, 4. kolo:

Acroni Jesenice : Red Bull Salzburg 2:3 (2:1, 0:1, 0:1)
Tošič (7), Berlisk (12); Earl (3, 30), Aubin (53)

Liwest Linz : Tilia Olimpija 4:2 (2:1, 2:1, 0:0)
Ouellette (8, 9), Mairitsch (34), Leahy (39); Vedlin (16), Fraser (38)

Orli Znojmo : Vienna Capitals 5:6 (0:1, 3:2, 2:2, 0:1) - po kazenskih strelih
Lattner (32, 36), Havlik (37), Podesva (55), Boruta (59); Oraze (5), Ferland (24), Nageler (27), Gratton (41), Lupaschuk (45), Casparsson (kazenski strel)

VSV Beljak : KAC Celovec 0:3 (0:0, 0:0, 0:3)
Scofield (51, 60), Schellander (56)

Graz 99ers : SAPA Fehervar 2:3 (0:2, 1:0, 1:1)
Jarrett (34), Lembacher (49); Palkovics (15), Sofron (18), Sikorcin (48)

Medveščak Zagreb prost.

Liga Ebel, 4. kolo:

Ob 17.30:

Acroni Jesenice : Red Bull Salzburg 0:0 (-:-, -:-, -:-)*

Liwest Linz : Tilia Olimpija 0:0 (-:-, -:-, -:-)*

VSV Beljak - KAC Celovec
Orli Znojmo - Vienna Capitals
Graz 99ers - SAPA Fehervar

Medveščak Zagreb prost.

* v živo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.