Šport
52 ogledov

Putin s čelado, palico in ploščkom

vladimir putin hokej
1/7
Reuters
Vladimir Putin se je na ledu družil z nekdanjimi hokejskimi legendami Sovjetske zveze. Poleg tega je nagovoril tudi naftnega giganta Rosneft, da prevzame glavno sponzorstvo največjega hokejskega kluba CSKA. Omenjena družba je po predsednikovih besedah pripravljena vložiti na stotine milijonov dolarjev. Še ena populistična cvetka pred marčevskimi volitvami?

Vladimir Putin je dejal, da ga je k pomoči nagovoril predsednik CSKA – ta je osvojil 32 prvenstev Rusije in Sovjetske zvezeVjačeslav Tihonov. "Nato smo začeli iskati in se z Rosneftom dogovorili, da ta mora, no, ne mora, lahko sponzorira hojeksi klub,“ je ušlo predsedniku, ki je dodal, da je omenjeni energetski velikan v klub pripravljen vložiti "na stotine milijonov dolarjev“. Ministrstvo za obrambo, prejšnji lastnik in ustanovitelj CSKA, ni bilo zmožno več polniti proračuna, ki sicer znaša 70 milijonov dolarjev letno, kar se je udejanjilo z odhodi talentov na tuje.

Seveda se je ob takšnih Putinovih potezah skoraj nemogoče znebiti občutka o oportunizmu pred prihajajočimi parlamentarnimi volitvami 4. decembra. Podobna pojavljanja pred mediji so pri njen namreč zvezda stalnica. Videti ga je bilo že z motorjem, kombajnom, kot plavajočega mača …, čeprav sicer nosilec črnega pasu v judu želi razširiti zdrav, športen način življenja.

Ruska energetska podjetja so sicer tesno prepletena s športom. Lukoil je pokrovitelj moskovskega nogometnega kluba Spartak, Gazprom pa lastnik hokejskega kluba iz St. Petersburga SCA. Omenjeno mesto bo skupaj s prestolnico gostilo svetovno hokejsko prvenstvo leta 2016, dve leti prej bodo v Sočiju zimske olimpijske igre, dve kasneje pa nogometno svetovno prvenstvo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.