Šport
26 ogledov

Quick še ni presegel Slovenca Brimška

anže kopitar los angeles kings nhl Profimedias
Moštvo Los Angeles Kings tudi po novem letu ostaja na zmagoviti poti.

Kralji v boju za nov Stanleyjev pokal ter za najboljše izhodišče v končnici nadaljujejo z odličnimi predstavami. Najprej je po asistenci Mariana Gaborika nasprotno mrežo v osmi minuti zatresel Dwight King, nato pa je bil v 18. minuti uspešen še Drew Doughty, ki je ob "power playu" zadel ob pomoči Jaka Muzzina in Anžeta Kopitarja za vodstvo 2:0.

"Ko stopiš na ledeno ploskev z zmagovito popotnico, je vse toliko lažje in bolj zabavno. Želimo še naprej igrati s takšnimi občutki, nikakor ne želimo na ledene ploskve stopiti slabe volje. Trenutno našo igro krasi izdatna mera samozavesti, ki prežema celotno ekipo. Vsi igramo s takšnim navdihom, kar posledično pomeni, da kot ekipa igramo veliko bolje," je soigralce pohvalil Doughty.

Kazalo je že, da bo domača mreža ostala nenačeta, ko so v osmi minuti tretje tretjine gostje izkoristili power play, zadel je Brayden Schenn ob posredovanju Wayna Simmondsa in Jakuba Voračeka. Domači vratar Jonathan Quick je ubranil 29 strelov gostov, medtem ko je gostujoči vratar Michal Neuvirth zbral 30 obramb.

Hokejisti Los Angelesa so za končno zmago zdržali tudi pritisk v zadnji tretjini, ko je le eden plošček šel mimo vratarja Quicka v mrežo. Kralji so slavili, a vratar kraljev je ostal brez posebnega mejnika, ko bi s kariernim 41. "shutoutom" postal najučinkovitejši ameriški vratar v ligi NHL, upoštevajoč vratarje rojene na ozemlju Združenih držav.

Quick si tako mejnik po številu shutoutov v ZDA rojenih vratarjev, ko je v ligi NHL doslej štiridesetkrat ostal nepremagan pred vrati, deli z legendama Johnom Vanbiesbroukom in s slovitim, že pokojnim, ameriškim hokejistom slovenskega rodu Frankiejem Brimskom (Brimškom), z vzdevkom Mister Zero, ki je bil večino svoje hokejske kariere vratar Boston Bruins. Na vrhu lestvice najzanesljivejših vratarjev v ligi NHL je pet Kanadčanov, največ shutoutov 125 pa je zbral Martin Brodeur.

Kopitar je vpisal svojo še 29. točko ter 19. podajo. Kralji s skupno 52 točkami ostajajo v prepričljivem vodstvu v pacifiški skupini ter so na drugem mestu razvrstitve Zahoda z osmimi točkami zaostanka za vodilnim Dallasom. Kralji bodo naslednjo tekmo odigrali v noči na torek v Koloradu. Los Angeles ima v tihomorski diviziji prednost že 12 točk pred prvim izzivalcem Arizono ter je na dobri poti, da bo še drugič in prvič po letu 1991 postal zmagovalec pacifiške skupine.

Petkrat podaljšek

Na sila bogatem nič kaj prazničnem sporedu je bilo kar 12 tekem. Pet se jih je končalo z izenačenim izidom po rednem delu, na treh pa so šele kazenski streli določili zmagovalca. 

Liga NHL, izidi:

Los Angeles Kings - Philadelphia Flyers 2:1
(Anže Kopitar podal za vodstvo kraljev 2:0)

Buffalo Sabres - Detroit Red Wings 3:4
Tampa Bay Lightning - Minnesota Wild 3:2 (kazenski streli)
New Jersey Devils - Dallas Stars 3:2 (podaljšek)
Carolina Hurricanes - Nashville Predators 1:2 (podaljšek)
Colorado Avalanche - Calgary Flames 0:4
Edmonton Oilers - Arizona Coyotes 4:3 (kazenski streli)
Toronto Maple Leafs - St. Louis Blues 4:1
Florida Panthers - New York Rangers 3:0
Pittsburgh Penguins - New York Islanders 5:2
Columbus Blues Jackets - Washington Capitals 5:4 (kazenski streli)
San Jose Sharks - Winnipeg Jets 1:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.