Šport
34 ogledov

Raper bo govoril s pestmi

Chorchyp in Darian Paladin se bosta na WFC 12 pomerila po pravilih K-1. (Foto: A Žurnal24 main
Na WFC 12: "Proteini.si Showtime" bo ognjen krst v ringu doživel znani slovenski raper Chorchyp. Kranjskogorčana čaka Hrvat Darian Paladin. "V ring grem s ciljem, da se maksimalno potrudim."
NE SPREGLEJTE
V nedeljo bomo objavili drugi del intervjuja s Chorchypom. Denis je govoril o pripravah na Nizozemskem, kjer je treniral pod vodstvom Luciena Carbina, ter tudi o kranjski klobasi in zelju.

WFC 12 se bliža in s tem vaša prva profesionalna borba po pravilih K-1. Je prisotne kaj živčnosti oziroma nervoznosti?
Seveda je prisotna napetost, živčnost in hkrati vznemirjenje. To nekako poskušam kontrolirati z meditacijo, dihanjem, …

Se bojite, da bi vas zdelala trema? V dvorani Tivoli bo vendarle okoli 4000 navijačev, kar ni tako zanemarljiva številka.
Da, res je. Tudi na to sem že pomislil, čeprav sem nastopal že pred več občinstva bo to drugačen nastop. Poizkušal se bom čim bolj osredotočiti na borbo, ker drugače res lahko podležeš pritisku.

Verjetno se strinjate, da je vaša največja pomankljivost predvsem pomanjkanje izkušenj. Katere pa so vaše prednosti?
Seveda se strinjam. Izkušnje imam samo iz karateja in kickboksa (light kontakt). Pa še ta so že bolj zgodovina. Mislim, da je moja prednost predvsem hitrost in veliko gibanja. Bomo pa videli, kako se bom začel obnašati na napade mojega nasprotnika.

Kako nameravate nadomestiti pomanjkanje izkušenj?
Veliko treninga, veliko sparingov, veliko tehnike in izkušnje bodo tudi prišle potem iz prave borbe, ker seveda upam da ni to moja zadnja borba (smeh).

Ste se morda na ostale slovenske borce (Miran Fabjan, Bor Bratovž, Rok Štrucl, ...) obrnil za kakšen nasvet?

Seveda, s fanti se poznamo in smo tudi v stiku. Z Borom sva naredila tudi nekaj skupnih treningov, s Štruclom sva na vezi veliko preko Facebooka. Pogovarjala sva se o občutkih in vsem ostalem. Fabjan pa mi je svetoval glede moje počene arkade, tako da je včasih super, da obstaja Facebook.

Kaj lahko poveste o svojem nasprotniku na WFC 12 Darianu Paladinu? Katere so njegove prednosti oziroma slabosti?
Darijan je definitivno spoštovanja vreden borec in ga tudi spoštujem. O njem sicer ne vem veliko. Njegovih borb nisem videl, imel jih je že pet (tri zmage). Videl sem nekaj posnetkov njegovega treninga, je zelo močan borec. Njegova prednost je zagotovo to, da ima dobrega trenerja in dobre sparing partnerje. Njegov klub ima znane borce kot so Igor Jurković (na WFC 12 se boril z Rusom Vladimirjem Mineevim, op.p.). Slabosti pa so morda v gibanju, bomo videli.

S kakšnim ciljem se boste podali v ring? Boste zadovoljni le z zmago ali boste zadovoljni tudi s porazom, če boste dali vse od sebe in bo nasprotnik enostavno boljši?
V ring grem s ciljem, da se maksimalno potrudim in da bo to častna in spoštljiva borba. Zagotovo bom v obeh primerih odnesel novo izkušnjo in novo modrost iz ringa.

Ob našem prvem srečanju ste nam dejali: "Sprva želim predvsem preizkusiti samega sebe." Še vedno menite enako ali ste zdaj spremenil ta osnovni cilj?
Še vedno je to to. Zanima me, kje sem in kako bom reagiral. To pa lahko spoznam na samo en način. Seveda pa tukaj mislim tudi na stvari, ki sem jih omenil v prejšnjem odgovoru.

Seveda je prisotna napetost, živčnost in hkrati vznemirjenje. To nekako poskušam kontrolirati z meditacijo, dihanjem, …
Denis Chorchyp

Ob prvem srečanju ste tudi dejal, da upate, da si boste še povečali prepoznavnost. V kolikšni meri se je uresničil ta cilj?
Ko sem to izjavil, nisem mislil na to da bom slaven ali karkoli, za to mi je vseeno. Želim si, da bi bil prepoznaven na ravni borilnih veščin, kot borec in da bi se lahko ljudje, ki bi si to želeli, tudi učili od mene. F**k the fame, I'm a simple man* (smeh).

Ste že razmišljali o nadaljnjih korakih v borilnih športih?
Seveda, v vseh pogledih, tudi če bo ta borba neuspešna. Hočem se učiti in boriti, ker nihče ni nepremagljiv. Zmagovalec je tisti, ki zna uporabiti modrost, ki jo je nabral na poti.

Mnogo borcev se poslužuje tako imenovanega "trash talka". Ste tudi vi pristaš tega?
Mah, to pa ni zame. To je bolj zato, da je zanimivo za gledalce. Večinoma se borci spoštujemo med seboj in tako je tudi prav.

* J***š slavo, jaz sem preprost moški.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.