Šport
22 ogledov

Rekorderka potrebuje oddih

Jelena Isinbajeva je že velikokrat popravila svoj svetovni rekord. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Večkratna svetovna rekorderka v skoku s palico, Rusinja Jelena Isinbajeva, je v soboto napovedala odhod z atletskih stez za nedoločen čas. Njeni dolgoročni cilji ostajajo nespremenjeni.

"Veliko sem premišljevala o tem v zadnjih treh tednih ter prišla do sklepa, da je premor od tekmovanj nujno potreben," je preko svojega zastopnika medijem sporočila 27-letna Jelena Isinbajeva. "Po več kot osmih letih trdega treninga in tekmovanj na najvišjem nivoju, tako v dvorani kot na odprtem, moje telo potrebuje počitek."

Večkratna svetovna rekorderka je svojo odločitev oznanila mesec po poraznem nastopu na dvoranskem SP v Dohi, kjer je ostala brez odličja. To se ji je na svetovnih prvenstvih pripetilo že drugič zapored, po tem, ko je brez uvsrtitve ostala že v Berlinu.

"S treningi bom nadaljevala, saj hočem ostati v dobri formi. V tem trenutku pa še ne morem točno napovedati datuma svoje vrnitve," je še povedala ruska šampionka, ki kljub temu ne izključuje možnosti nastopa na EP, ki bo julija v Barceloni.

Isinbajeva je še dodala, da njeni dolgoročni cilji ostajajo nespremenjeni, torej zlate medalje na svetovnih prvenstvih 2011 in 2013 ter na olimpijskih igrah v Londonu 2012.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.