Šport
16 ogledov

Rodman: Ni mi žal, da sem zapustil Jesenice

rodman2_main_sps Žurnal24 main
Marcel Rodman je eden od najbolj obetajočih slovenskih mladih hokejistov. Skupaj z mlajšim bratom Davidom si kruh služita pri avstrijskem Dunaju. Spregovoril je posebej za zurnal24.si.
 

Marcel Rodman

Vienna Capitals #22
Tekem: 26
Zadetkov: 10
Podaj: 20
Točk: 30

Marcel Rodman je bil lani eden od glavnih piscev jeseniške pravljice Ebel. Zaradi dobrih predstav tako v klubskem kot tudi reprezentančnem dresu so ga "zasnubili" iz vodstva Vienne Capitals . Do zadnjega je premišljeval in se naposled z bratom Davidom le odločil za skok v tujino. Kljub manjši krizi Dunaja, ki je v nedeljo prekinil niz treh zaporednih porazov, odločitve ne obžaluje. Z delodajalci, pravi, je zelo zadovoljen, kar se odraža tudi na njegovih igrah, saj v povprečju doseže1,2 točke na tekmo. Spregovoril je posebej za zurnal24.si .

Marcel, v zadnjem času je bila Vienna v manjši krizi. Kje po vašem mnenju tičijo razlogi za to?
Po resnici povedano, ne vem. Preprosto ne igramo več tako, kot smo igrali na začetku, ko smo se počutili bolje. Bolj smo nadzorovali igro, kar nam trenutno ne gre tako dobro od rok.

Vam je ob pogledu na lestvico kaj žal, da ste zapustili nekdanji klub Jesenice?
Ne, čisto nič. Za Dunaj se nikoli nisem odločil zaradi pogleda na lestvico, temveč zaradi dobrih pogojev za delo.

Marcel Rodman © SPS

 
Lani ste skupaj z bratom Davidom in Aaronom Foxom torpedirali nasprotnikova vrata. Dosegli ste kar 270 točk. Kako se ujamete letos?
Na začetku sezone niti nismo igrali skupaj. Trener nas je pozneje zopet združil in sprva nam ni šlo najbolje od rok. Zdaj je že precej drugače. Mislim, da igramo dobro. Po točkah to morebiti niti ni razvidno, res pa je, da smo vsi zapadli v manjšo krizo.

Kaj pa vaše predstave? Na 26 tekmah ste dosegli 10 golov in 20 podaj. Ste s prikazanim zadovoljni?
Ja in ne. Po eni strani je to kar soliden izkupiček, po drugi pa je vedno lahko tudi bolje. Sem zelo samokritičen, tako da vedno stremim k boljšim rezultatom.

Na sporedu bodo kmalu tudi reprezentančne tekme. Ted Sator se je odrekel delu selektorja in se preselil na klop Albe. Nadomestil ga je Šved Mats Waltin. Kako komentirate dogajanje okoli reprezentance v zadnjem času?
Mislim, da nisem pravi naslov za komentar. Za to so pristojni drugi ljudje. Dejstvo je, da je na klopi nov selektor Mats Waltin, ki ga osebno ne poznam. Glede na to, da ima bogate hokejske izkušnje, verjamem, da nam bo znal pomagati. Za kaj več bo treba počakati na reprezentančni zbor.

Sta že bila v kontaktu?
Ne, ne še.

Nastopa na svetovnem prvenstvu v Kanadi pa se vendarle veselite.
Da, seveda.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.