Šport
59 ogledov

Slovenke za konec priprav klonile proti Brazilkam

Slovenija Brazilija Kodeljevo Facebook Slovenke so klonile proti Brazilkam.
Rokometašice Slovenije so odigrale zadnjo pripravljalno tekmo pred nastopom na olimpijskih igrah.

Ženska rokometna reprezentanca Slovenije je na Kodeljevem na zadnji pripravljalni tekmi pred prvim nastopom na olimpijskih igrah izgubila proti Braziliji (23:29). To je bil zadnji preizkus slovenske ženske reprezentance pred prvim nastopom na OI.

Slovenke so proti kmalu sedemkratnim udeleženkam OI Brazilkam nekoliko slabše začele in v prvem delu že zaostajale za tri gole. Nato so se Dragana Adžića varovanke zbrale in na veliki odmor odšle s prednostjo zadetka - 14:13.

V drugih 30 minutah so na Kodeljevem prednjačile južnoameriške predstavnice, ki so ob koncu slavile za šest golov. Največjo razliko so si nabrale prav v zadnjih minutah obračuna. Slovenke se tako na OI odpravljajo s popotnico treh porazov na prav toliko tekmah.

Pri Sloveniji je bila s petimi zadetki, vse je dosegla v prvem polčasu, najboljša strelka Tamara Mavsar. Štiri je dodala Alja Varagić. Slovenke se tako na OI odpravljajo s popotnico treh porazov na prav toliko tekmah.

Rokometašice so opravile z večjim delom priprav na Pariz. Prejšnji del priprav so končale minulo soboto s tekmo v Györu proti Madžarski (27:28). Pred tem so z istimi tekmicami na tekmi za zaprtimi vrati na Rogli prav tako izgubile (21:31).

"V zadnjem obdobju smo uspešno opravili vse delo. Najbolj pomembno je, da v Pariz odhajamo zdravi. Zadovoljen sem s prispevkom deklet. Želje in motiviranosti jim ne gre oporekati. Verjamem, da bomo v dobrih sedmih dneh, ki nas čakajo do prve tekme, odpravili še zadnje pomanjkljivosti in da bomo v Parizu konkurenčni vsem."
Dragan Adžić, selektor Slovenije

Slovenska izbrana vrsta bo v Pariz odpotovala v soboto popoldne. Tam se bodo varovanke črnogorskega stratega Dragana Adžića v skupini A po vrsti pomerile z Dansko, Južno Korejo, Nemčijo, Norveško in Švedsko. Prva tekma proti Dankam bo na vrsti že dan pred slovesnim odprtjem iger, in sicer 25. julija.

Selektor Adžić bo v francosko prestolnico odpeljal Aljo Varagić, Amro Pandžić, Ano in Emo Abina, Ano Gros, Barbaro Lazović, Elizabeth Omoregie, Majo Svetik, Majo Vojnović, Natašo Ljepoja, Nino Spreitzer, Tamaro Mavsar, Tjašo Stanko, Valentino Klemenčič ter tri rezerve Dijano Đajić, Emo Hrvatin in Neno Černigoj.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.