Šport
19 ogledov

Rossi izkoristil padec Stonerja

Valentino Rossi po odstopu Caseyja Stonerja ni imel prave konkurence. (Foto: Reu Žurnal24 main
Uvodno dirko razreda MotoGP je dobil aktualni svetovni prvak Italijan Valentino Rossi (Yamaha). Prvi favorit Casey Stoner (Ducati) naredil napako in odstopil.

Aktualni svetovni prvak razreda MotoGP Italijan Valentino Rossi (Yamaha) je letošnjo sezono pod žarometi na stezi Losail v Katarju začel z zmago. Bržkone bi bilo precej drugače, če že na začetku dirke velike napake ne bi naredil najhitrejši v kvalifikacijah Avstralec Casey Stoner (Ducati), ki je pristal v pesku. Stoner je v Katarju lovil že četrto zaporedno zmago. Drugo mesto je osvojil Rossijev moštveni kolega Španec Jorge Lorenzo, tretje pa njegov rojak Andrea Dovizioso (Honda).

Po odstopu Avstralca se je Rossi hitro otresel ostalih dirkačev in brez večjih težav prišel do 104. zmage v svetovnem prvenstvu. Veliko bolj je bil napet boj za preostali dve mesti na stopničkah. Sprva sta se za drugo mesto borila le Dovizioso in Američan Nicky Hayden (Ducati), nato pa se jima je pridružil še Lorenzo. Na koncu je najkrajši konec potegnil Hayden, ki ga je Dovizioso v samem zaključku dirke prehitel le za nekaj milimetrov, medtem ko je Lorenzo z drugim mestom dopolnil moštveni uspeh Yamahe. S pogumno vožnjo je navdušil tudi novinec Ben Spies (Tech 3 Yamaha). ki je končal na petem mestu.

"Želel sem se boriti proti Caseyju, ki je dobro startal, a nisem bil dovolj hiter, da bi ga prehitel. Imeli smo nekaj težav z motorjem, precej dolgo sem se boril s Pedroso, Casey ni bil daleč, a vedel sem, da ga bo težko ujeti. Videl sem, da je padel, a nato se je spet začelo težko delo. Skušal sem pobegniti Doviziosu, tri štiri kroge sem skušal nabrati prednost, a nikakor ni šlo. Izredno težko je bilo voziti v ospredju, sploh zato, ker smo vsi imeli približno enak ritem," je po novi zmagi povedal Rossi.

VN Katarja, MotoGP:


1. Valentino Rossi (Yamaha)
2. Jorge Lorenzo (Yamaha)
3. Andrea Dovizioso (Honda)
4. Nicky Hayden (Ducati)
5. Ben Spies (Tech 3 Yamaha)

Debitant Tomizava najhitrejši v debitantskem razredu Moto2

Novinec v motociklističnem športu Japonec Šoja Tomizava je bil najhitrejši v novoustanovljenem razredu Moto2 na prvi dirki svetovnega prvenstva na stezi Losail v Dohi. Drugi je bil Španec Alex Debon, tretji pa Francoz Jules Cluzel. V novem razredu vsi dirkači uporabljajo enotne motorje proizvajalca Honda.

V najšibkejšem razredu najhitrejši Terol

Španec Nikolas Terol (Aprilia) je zmagovalec uvodne dirke motociklistov za svetovno prvenstvo v razredu do 125 ccm. Drugi je bil njegov rojak Efren Vazquez (Derbi), tretji pa moštveni kolega slednjega Španec Marc Marquez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.