Šport
11 ogledov

Rusi se pripravljajo na OI

Aleksander Žukov (z dvignjeno roko) je že začel z odštevanjem. Žurnal24 main
Rusi so se že začeli pripravljati na olimpijske igre, ki bodo leta 2014 v mestu Soči. Predsednik organizacijskega odbora Aleksander Žukov je potrdil, da so že začeli z odštevanjem.

Ruski podpredsednik vlade Aleksander Žukov je danes uradno objavil začetek odštevanja do začetka zimskih olimpijskih iger (ZOI) leta 2014, ki bodo v Sočiju. Na novinarski konferenci je dejal, da je ruska vlada začela sprejemati zakonodajo, ki je potrebna, da se bodo OI lahko nemoteno odvijale. "Sprejeli smo že dva olimpijska zakona, da bo lahko organizacijski komite legalno začel delati, prav tako pa smo potrdili finančni načrt in ustanovili državno podjetje, ki bo skrbelo za infrastrukturo," je dejal Žukov, ki je predsednik organizacijskega odbora za OI.

Nekdanji francoski smučarski zvezdnik Jean-Claude Killy, ki je zastopal Mednarodni olimpijski komite (MOK), je dejal, da imajo Rusi še veliko časa, da se pripravijo na OI, prav tako pa ima na voljo dovolj denarnih in človeških virov, da bodo lahko pripravili dobro tekmovanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.