Šport
14 ogledov

Sara in Anja med 16, čakamo kolajni!

Sara Isaković še zna. Postala je državna prvakinja na 100 delfin. (Foto: Saša De Saša Despot
Po 17. uri bosta Damir Dugonjič in Emil Tahirovič na 50 prsno plavala za kolajno. Pred tem bosta v pofinalu na 200 delfin nastopili Sara Isaković in Anja Klinar, ki sta bili dopoldne uspešni v kvalifikacijah.

V sobotnem popoldanskem programu na evropskem prvenstvu v plavanju se bo predstavilo šest slovenskih plavalcev. Četverici finalistov, ki so si bitko za kolajne zagotovili v petek, sta se to soboto dopoldne pridružili še Radovljičanki Anja Klinar in Sara Isaković, ki sta se na 200 delfin prebili v polfinale. Boljša je bila Klinarjeva, ki je kvalifikacije z dosežkom 2:09,99 končala na sedmem mestu. "Seveda sem zadovoljna, ker sem se prebila v polfinale, a s samim plavanjem nisem povsem. Občutki niso bili tisti pravi, a popoldan imam popravni izpit," je po povedala Anja in dodala, da bo lahko plavala popolnoma razbremenjeno, saj to ni njena udarna disciplina, vseeno pa želi v finale.

Odločale bodo stotinke in upam, da bodo na moji strani. Vem, da lahko premagam vse, hočem zmagati.
Damir Dugonjič

Olimpijska podprvakinja Sara Isaković je predtekmovanje z dosežkom 2:10,71, svojim najboljšim letos, končala na 10. mestu: "Zelo sem vesela, da sem prišla v polfinale. Za zjutraj je bilo kar v redu, a popoldan se bom borila za finale. Mislim, da imam dovolj energije, da se bom prebila še dve mesti naprej." V predtekmovanju na 200 delfin se je predstavila tudi najmlajša plavalka v slovenski reprezentanci in na prvenstvu sploh, Špela Bohinc, ki je z 2:19,14 tudi v svojem drugem nastopu dosegla osebni rekord in upravičila prihod na Madžarsko. Njen dosežek je zadostoval za 26. mesto. Nina Sovinek je bila na 50 prosto s 26,53 36.

Popoldan pa bo a slovenski tabor še kako napet. Triglavan Emil Tahirovič in Ravenčan Damir Dugonjič se bosta borila za eno od medalj na 50 metrov prsno, Peter Mankoč, ki brani srebro z zadnjega prvenstva v Eindhovnu, je v igri za medaljo na 100 metrov delfin, v svojem prvem finalu na članskem evropskem prvenstvu pa se bo predstavila tudi mladinska evropska prvakinja Ravenčanka Tjaša Oder, ki bo nastopila na 1500 prosto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.