Šport
17 ogledov

Šarapovi prvi letošnji turnir

1/11
Žurnal24 main
Marija Šarapova je z zmago na turnirju v Memphisu v svojo zbirko dodala še 21. lovoriko v svoji karieri. V finalu je s 6:2 in 6:1 nadigrala Švedinjo Sofio Arvidsson.

Po hladnem tušu, ki ga je doživela na Australian Opnu, uvodnem turnirju za grand slam, ko je izpadla že v prvem krogu, je nekdanja številka ena ženskega tenisa zadoščenje dobila v Memphisu.

Prva nosilka je bila v polfinalu s 6:4 in 6:3 boljša od Čehinje Petre Kvitove, nato pa je v finalu zlahka opravila še z Arvidssonovo s 6:2, 6:1, za kar je potrebovala vsega 66 minut. Švedinja je komaj na 102. mestu na teniški jakostni lestvici združenja teniških igralk, pred štirimi leti pa je presenetljivo osvojila svoj prvi turnirski naslov serije WTA prav v Memphisu ter je letos skušala osvojiti še drugega.

Šarapova bo z zmago napredovala za tri mesta na 13. mesto in se bo v ponedeljek veselila svoje najvišje uvrstitve na lestvici WTA po januarju 2009 ter vrnitvi na veliko teniško sceno po operaciji rame. Njena vrnitev ni bila posuta z rožicami, saj je izpadla iz deseterice najboljših ter se dotaknila dna s 126. mestom.

"Pred prihodom na ta turnir sem si želela dvobojev in ta želja se mi je uresničila, saj sem dobila vseh pet obračunov in nazadnje zmagala. Razumljivo, da sem vesela. Vseskozi sem kazala konsistentno igro in naredila prave stvari. Rekla bi, da je za mano dober teden. Počasi se vračam nazaj. Več dvobojev je za mano, bolj samozavestna postajam," je dejala Šarapova, ki je za slovensko športno in siceršnjo javnost zanimiva tudi po ljubezenski zvezi s slovenskim košarkarjem v ligi NBA Sašo Vujačićem.

Pri moških ameriški finale

Švicarki zvezdnik Roger Federer je zaradi bolezni odpovedal nastop na teniškem turnirju v Dubaju, ki se začne v ponedeljek. Prvi igralec sveta je sodelovanje na turnirju odpovedal zaradi vnetja pljuč. Zdravniki so mu svetovali dvotedenski počitek.Namesto njega bo nastopil Tommy Robredo.

Američana John Isner in Sam Querrey se bosta pomerila v finalu teniškega turnirja serije ATP z nagradnim skladom 807.000 evrov v Memphisu, največjem mestu v ameriški zvezni državi Tennessee.

Šesti nosilec Isner je bil v polfinalu boljši od Nemca Philippa Petzschnerja s 7:5, 4:6, 6:3, medtem ko je Querrey, osmi nosilec, ugnal latvijskega igralca Ernestsa Gulbisa s 6:3, 6:4.

WTA Memphis, finale:

Marija Šarapova (RUS, 1)
: Sofia Arvidsson (ŠVE) 6:2, 6:1

ATP Memphis, polfinale:

John Isner (ZDA, 6)
: Philipp Petzschner (NEM) 7:5, 4:6, 6:3

Sam Querrey (ZDA, 8)
: Ernests Gulbis (LAT) 6:3, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.