Šport
2 ogledov

Sedma zmaga Slovencev

Tine Urnaut in soigralci nadaljujejo z odličnimi igrami. (Foto: Foto.si) fotosi.si
Slovenski odbojkarji v letošnji evropski ligi še naprej ostajajo neporaženi. V 7. kolu so v Mariboru s 3:1 v nizih še tretjič premagali Veliko Britanijo.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v tekmi 7. kolu evropske lige v Mariboru še tretjič premagala Veliko Britanijo in zabeležila še sedmo zmago v tem tekmovanju. Tako kot na prvi tekmi v Sheffieldu je zmagala s 3:1, prva dva niza je dobila na 19, tretjega izgubila na 15, četrtega pa spet dobila, in sicer na 21.

"Napredek je viden, s tekme v tekmo igramo bolje. Verjamem, da lahko Sloveniji že v Mariboru vsaj delno vrnemo za poraze doma," je bil že po tekmah v Sheffieldu optimistično razpoložen Arie Brokking, selektor Velike Britanije, ki se pripravlja na olimpijski turnir. Da je svoje fante dobro pripravil tako v psihičnem kot taktičnem smislu, je pokazal že sam začetek.

Britanci niso bili videti prav nič prestrašeni, kar bi lahko glede na dogodke na domačih tekmah lahko bili, v prvem nizu so dolgo časa držali vajeti v svojih rokah. Po težavah Klemna Čebulja s sprejemom so vodili z 12:8 in 16:12. Toda ko je bilo najbolj potrebno, je v domači ekipi začel delovati blok, servisi so postali učinkovitejši, s tem pa so gledalci lahko začeli uživati tudi ob pogledu na semafor. Z delnim izidom 5:1 so gostitelji naprej izenačili na 17:17, po izidu 18:18 pa so predvsem po zaslugi bloka dosegli šest točk zapored, nekaj trenutkov pozneje pa izkoristili drugo zaključno žogo za vodstvo 1:0.

Po pravi ofenzivi ob koncu uvodnega niza so lahko Slovenci lažje zadihali. Zaigrali so sproščeno, obdržali trden blok, ki so ga tekmeci le s težavo premagovali. Domači so ob prvem tehničnem odmoru že vodili z 8:5, s štirimi zaporednimi točkami pa razliko povečali na +7. Gostje so se za nekaj trenutkov približali na tri točke, toda domači selektor Veselin Vuković je reagiral z menjavo sprejemalcev, Čebulja je zamenjal Jan Planinc, s tem pa zaustavil tekmečev nalet. Po menjavi so se reči spet začele odvijati po pričakovanjih. Ob drugem tehničnem odmoru je bilo 16:10, ob koncu pa 25:19.

V zaključku drugega niza je priložnost za igro po dolgem odmoru zaradi poškodbe dobil korektor Alen Šket in takoj prevzel vlogo najučinkovitejšega igralca Slovenije, ki jo že dolgo igra Mitja Gasparini. A nekaj njegovih točk ni bilo dovolj, da bi domači dobro začeli še tretji niz. Po sumljivi sodniški odločitvi, rumenem kartonu Alena Pajenka in kazenski točki so gostje povedli s 6:2, po nizu slabih sprejemih Čebulja, ki se je vrnil v igro, pa celo z 12:5. Vuković je moral v igro spet vrniti Planinca in tudi Gasparinija, toda tudi to ni pomagalo. Britanci so dosegli še štiri zaporedne točke, zaostanka 11 točk pa niso mogli nadoknaditi, čeprav so poskušali (17:9, 18:11, 19:13), toda tveganje s servisi se jim ni popolnoma obrestovalo, saj so v tem elementu storili tudi veliko napak, ni bilo niti pravega bloka.

Vendar Otočani proti slovenski vrsti očitno lahko dobijo le niz. Čeprav so na začetku četrtega še vodili, tudi z 10:8, 10:12, so gostitelji še pravočasno izboljšali svoje najmočnejše elemente, povedli z 10:8, nato pa prednost brez težav držali do konca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.