Šport
8 ogledov

Šerbec: Storili so nekaj korakov nazaj

serbec_dmj Žurnal24 main
Dan po imenovanju novega selektorja moške rokometne reprezentance in odstavitvi Kasima Kamenice. "To je bila neresna in neprofesionalna poteza RZS," je dejal Uroš Šerbec, Tomaž Jeršič pa: "EP bo merilo."
 
 

Najbolj problematičen je čas zamenjave. Še v torek je Kamenica vodil reprezentanco, zdaj pa so ga – mesec in pol pred prvenstvom – zamenjali.

Ognjen Backovič

 
Uroš Šerbec , eden od najboljših slovenskih rokometašev vseh časov in dolgoletni član reprezentance ter Celja P. L. , se s potezo RZS ne strinja: "Čas in način zamenjave sta bila popolnoma neprimerna. Razočaran sem nad postopkom in zamenjavo, kajti EP je pred vrati. Dober mesec pred začetkom tega tekmovanja si resna organizacija, kot je RZS, česa takega ne bi smela privoščiti. Če je bilo to narejeno v dobro rokometa, kot govorijo, me to žalosti. Tudi zato ker odgovorni niso javnosti, ki si to zasluži, povedali razlogov za zamenjavo. To zadevo so speljali skrajno neresno in neprofesionalno." O domnevnem "revanšizmu" Pivovarne Laško v politično-ekonomskem okolju, ki pa naj bi se tokrat pokazal tudi v osebnem odnosu do Kasima Kamenice , in tako imenovanih lobijih Šerbec ni želel govoriti, ker zgodbe ne pozna. "Ker ne povejo razlogov za to potezo, ki se je zgodila v čudnih okoliščinah, se seveda porajajo dvomi in ljudje si bodo ustvarili vsak svoje mnenje. Kar pa je spet slabo," meni danes član drugoligaša iz Krškega .

Tudi dejstvo, da se je vodstvo RZS z Mirom Požunom dogovarjalo že pred zamenjavo Kamenice v celjskem klubu, se mu zdi popolnoma neprofesionalna poteza. "Naredili so par korakov nazaj." O novem selektorju izbrane vrste, ki je že vodil reprezentanco, pa je povedal tole: "Že večkrat je napovedal upokojitev, da ima dovolj rokometa, da bi si rad spočil. Zdaj pa vidim, da je že nekaj časa v resnih pogovorih z RZS in da si močno želi prevzeti to funkcijo. Ne vem, kam to pelje. In ob takih zadevah se res poraja vprašanje o lobijih in skrivnih igricah. Žal, to so si sami zakuhali, čas in rezultati pa bodo prinesli odgovor, ali je bil Požun prava izbira ali ne."

"Reprezentanti se morajo zavedati, da so profesionalci, da zastopajo državo, navijače in ljudi, ki jih spremljajo," pravi Šerbec. © Saša Despot

 
 
 

Duh je ušel iz steklenice in morali smo ga ustaviti.

Tomaž Jeršič

 
Šerbec, ki je bil nedavno razglašen za legendo celjskega moštva in katerega najlepši reprezentančni trenutek je zmaga nad Hrvaško sredi Zagreba in uvrstitev na olimpijske igre, še pravi, da bo ta dogodek prav gotovo vplival na igralce. In to slabo. "Fantje so navajeni na neko mirnost, na utečen red, kar je Kamenica, vsaj kolikor poznam njegovo delo v izbrani vrsti, dobro opravil. Igralci so bili v večji meri zadovoljni. Toda tudi reprezentanti se morajo zavedati, da so profesionalci, da zastopajo državo, navijače in ljudi, ki jih spremljajo. Zato morajo to vzeti v zakup in se ne bi smeli tako čustveno odzvati. Vsak, ki bo vpoklican, ima dolžnost, da se vabilu odzove in odigra po najboljših močeh." Strokovni komentator pri prenosih slovenske nacionalne televizije po vseh teh neprijetnih dogodkih na Norveškem ne pričakuje prav veliko: "Upam, da se bodo igralci otresli teh zadev in se skoncentrirali na svojo igro. Skupina je kar težka, lahko pa je to tudi motiv več, da se uvrstijo v drugi krog. Nisem pa velik optimist," je še povedal Šerbec, ki v Krškem uživa.

Obrnili smo se tudi na mag. Tomaža Jeršiča , ki v RZS opravlja funkcijo člana predsedstva. Na seji je glasoval za imenovanje Mira Požuna na mesto selektorja. "Trenutek za menjavo ni primeren. Če pa se že sprejme odločitev, pa jo je treba speljati takoj. Preveč se je vleklo, kar ni dobro. Duh je ušel iz steklenice in morali smo ga ustaviti." Pritisk s strani medijev je bil v zadnjem času ogromen, je še dejal, zato je bilo treba nekaj storiti. "Vsaka odločitev je boljša kot nobena. Vprašanje je tudi, kako bi v takih razmerah Kamenica sploh še lahko delal."

 
 

Način ni primeren. S tem samo kažemo svojo neresnost.

Uroš Zorman

 
Jeršič, ki je tudi podpredsednik lani ustanovljenega združenja 14 najmočnejših evropskih klubov z imenom Združenje GCH in od maja letos državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo, še meni, da se mora Slovenija na EP na Norveškem uvrstiti v naslednji krog. Turnir čez dober mesec bo pokazal marsikaj. "Rezulat na EP bo merilo, ali je bila odločitev prava ali ne," je bil odločen 39-letni Celjan, ki je med letoma 1991 in 1998 igral za Celje in pozneje za Prevent iz Slovenj Gradca. Predsednik RZS Žiga Debeljak pa naj bi po njegovem mnenju še danes podal izjavo za javnost in spregovoril o ozadju za zamenjavo selektorja moške reprezentance.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.