Šport
26 ogledov

Serena že v osmini finala

Serena Williams OP ZDA New York Reuters
Serena Williams se je brez večjih težva uvrstila v osmino finala OP ZDA, potem ko je Rusinjo Ekaterion Makarovo odpravila gladko z 2:0 v nizih. Naprej tudi drugopostavljena Agnieszka Radwanska.

Poljakinja Agnieszka Radwanska in Američanka Serena Williams sta se uvrstili v osmino finala teniškega odprtega prvenstva ZDA v New Yorku. Drugopostavljena Poljakinja je v tretjem kolu izločila Srbkinjo Jeleno Janković s 6:3 in 7:5, četrtopostavljena Američanka pa Rusinjo Ekaterino Makarovo s 6:4 in 6:0.

Med 16 najboljših igralk na letošnjem četrtem turnirju za grand slam se je prebila tudi Italijanka Roberta Vinci, ki je bila boljša od 13. nosilke, Slovakinje Dominike Cibulkove, s 6:2 in 7:5.

Radwanska se bo v osmini finala pomerila z Vincijevo, Williamsova pa z zmagovalko rusko-češkega obračuna Marija Kirilenko - Andrea Hlavačkova.

V moškem delu so bili doslej na sporedu trije dvoboji tretjega kola. Španec Nicolas Almagro, sicer enajsti nosilec, je ugnal Američana Jacka Socka s 7:6 (3), 6:7 (4), 7:6 (2) in 6:1, Hrvat Marin Čilić pa je premagal zadnjega azijskega predstavnika v posamični konkurenci v Velikem jabolku - Japonca Keija Nišikorija. Dvanajsti nosilec je slavil s 6:3, 6:4, 6:7 (3) in 6:3.

Slovak Martin Kližan je v treh nizih opravil s Francozom Jeremyjem Chardyjem s 6:4, 6:4 in 6:4. Čilić se bo v osmini finala pomeril s Kližanom, Almagro pa z Američanom Samom Querreyjem ali Čehom Tomašem Berdychom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.