Šport
17 ogledov

Sever in jug

Španske rokometašice so ugnale favorizirane Nemke. Žurnal24 main
V finalu ženskega evropskega prvenstva v Skopju se bosta pomerili ekipi Norveške in Španije. Španke so ugnale Nemke za tri, Norvežanke pa Rusinje za šest zadetkov.
 

EP v rokometu, polfinale

Španija : Nemčija 32:29
Norveška
: Rusija 24:18

Druge finalistke ženskega EP v rokometu so postale rokometašice Norveške , ki so s 24:18 premagale Rusinje . Norvežanke so v Makedonijo dopotovale brez Gro Hammerseng in nekdanje ostrostrelke ljubljanskega Krima Katje Nyberg, a vseeno meljejo svoje tekmice. Izbranke norveške trenerke Marit Breivik so silovito začele obračun in v peti minuti povedle s 5:0, pet minut kasneje pa 7:1. Rusinje so se v 23. minuti z delnim izidom 4:0 približale na dva gola zaostanka (5:7), ob polčasu pa zaostajale za pet (7:12). V drugem polčasu izbranke ruskega stratega Jevgenija Trefilova niso našle pravega recepta za kombinirano igro Skandinavk, ki so si dvanajst minut pred koncem tekme priigrale osem golov prednosti (19:11) in razrešile vse dvome o zmagi.

Norvežanke s Terese Pedersen so ukanile Rusinje. © Reuters

 
V prvi tekmi je Španija premagala Nemčijo z 32:29 (12:13).  Rokometašice s Pirenejskega polotoka so se senzacionalno uvrstile v veliki finale, Nemke pa so na letošnjem zaključnem turnirju stare celine v Makedoniji - po petih zmagah in neodločenem izidu - doživele prvi, a zelo boleč poraz. Tekma je bila vseskozi izenačena, Španke pa so si odločilno prednost priigrale v zadnji četrtini dvoboja, ko so si priigrale štiri gole prednosti (24:20). V teh trenutkih sta blesteli Romunka v španskih vratih Micaela Ciobanu , v napadu pa se je razmahnila Tatiana Garmendia . Le štiri minute kasneje so varovanke španskega selektorja Jorgeja Duenasa povedle s 27:22, tega zaostanka pa razočarane Nemke niso zmogle nadoknaditi. V španski reprezentanci je bila najbolj učinkovita Tatiana Garmendia z osmimi, v nemški pa Grit Jurack z devetimi goli.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.