Šport
19 ogledov

Seznam vsak dan daljši

Arjen Robben se je poškodoval proti Madžarski. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Seznam poškodovanih igralcev se pet dni pred začetkom velikega nogometnega spektakla v Južnoafriški republiki vse bolj debeli, tekme svetovnega prvenstva v nogometu pa se še sploh niso začele.

Le en dan po tem, ko sta se poškodovala ključna moža reprezentanc Slonokoščene obale in Anglije Didier Drogba in Rio Ferdinand, je z igrišča odšepal tudi Nizozemec Arjen Robben. Po prvih podatkih si je poškodoval vez v podkolenskem zgibu. Robben je pred tem zabil dva gola za Nizozemce na pripravljalni tekmi proti Madžarski. Madžarsko so odpravili sicer s kar 6:1.

"Pa to ne more biti res, sem pomislil v tistem trenutku. Arjen je začutil ostro bolečino, kar nikoli ni dober znak. Vendar pa nisem izgubil upanja. Dokler obstaja najmanjša možnost, bom računal na Arjena in ga bom vzel s sabo, ker verjamem, da lahko igra na svetovnem prvenstvu," je razlagal nizozemski selektor Bert van Marwijk, ki ostaja optimističen, saj se da takšne poškodbe z današnjimi postopki hitro pozdraviti. Vendar pa napadalec Bayerna Robben ni edina selektorjeva skrb. Dvoboj z Madžari je terjal še eno žrtev. Reprezentančni branilec John Heitinga (Everton) je na tekmi staknil poškodbo gležnja, ki so mu ga takoj obložili z ledom.

Tudi Nigerijci so morali zaradi prepočasnega okrevanja po operaciji kolena Mikela Johna Obija nadomestiti z "rezervistom". Za reprezentanco bo prvič nastopil Ideye Brown.

Na poškodbe niso imuni Slovaki. Branilec Martin Škrtel (Liverpool) si je poškodoval gleženj v 13. minuti pripravljalne tekme proti Kostariki (3:0), vendar pa poškodba ni tako huda. Z reprezentanco bo namreč lahko odpotoval v Afriko.

Na seznamu poškodovanih so še mehiški napadalec Guillermo Franco, Italijan Andrea Pirlo, strelec izbrane vrste Čila Humberto Suazo in ameriški napadalec Jozy Altidore. Na pripravljalni tekmi proti Romuniji (0:3) v Avstriji se je poškodoval tudi zvezni igralec Hondurasa Wilson Palacios, ki so ga morali z igrišča odnesti na nosilih.

V skladu s pravili Mednarodne nogometne zveze (Fifa) lahko reprezentance nadomestijo poškodovane igralce dan pred uvodno tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.