Šport
10073 ogledov

Simpatično športnico vrgli iz olimpijske vasi, očitajo ji ...

Luana Alonso Instagram
Paragvajska plavalka je še drugič na teh olimpijskih igrah dvignila veliko prahu.

Luana Alonso. Se je še spomnite? Prvič je prah dvignila po svojem olimpijskem nastopu, ko je pri vsega 20-letih dejala, da zaključuje kariero. "Zdaj je tudi uradno! Poslavljam se od plavanja, hvala vsem za podporo. Oprosti mi, Paragvaj, lahko se ti samo zahvalim," je tedaj zapisala plavalka. 

In čeprav se je zdelo, da je Alonsova že pozabljena, pa temu ni tako. O njej se danes znova veliko piše, in sicer jo je paragvajska zveza izključila iz olimpijske vasi, kot uradni razlog pa navedla, da "njena prisotnost v olimpijski vasi ustvarja neprimerno okolje".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luana Alonso (@luanalonsom)

Španska La Vanguardia poroča, da je do incidenta, ki je sprožil takšen odziv paragvajskega olimpijskega komiteja, prišlo po izpadu Alonsove v disciplini 100 metrov delfin. Športnica se je odločila zapustiti olimpijsko vas in dan preživeti ob ogledu Pariza, kar je delila na svojih družbenih omrežjih, šlo naj bi za obisk priljubljenega Disneylanda, poročajo tuji mediji. Paragvajski komite naj bi zmotilo to, da je Alonsova, ki sicer prebiva in študira v Dallasu, noč preživela izven olimpijske vasi, kar so ocenili kot pomanjkanje discipline.

"Takoj vas prosimo, da se umaknete iz olimpijske vasi zaradi zgoraj omenjenega dogodka," je med drugim bilo zapisano v elektronski pošti, ki jo je prejela Alonsova. Sodeč po datumu se je to zgodilo že 28. julija (torej le dan po njenem nastopu na olimpijskih igrah), a dopis vodje paragvajske delegacije se je v medijih pojavil šele minuli vikend.

Za Alonsovo so to še druge olimpijske igre, nastopala je namreč tudi v Tokiu leta 2021 (zaradi covida so bile olimpijske igre leto pozneje, kot je bilo predvideno). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luana Alonso (@luanalonsom)

Podobno usodo kot Alonsova, ki je bila sicer označena za eno najbolj seksi športnic teh olimpijskih iger, je letos doživela tudi Brazilka, ki so jo zaradi kršenja pravil prav tako izključili iz olimpijske vasi. Več o tem si lahko preberete tukaj

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • ivo5 15:54 05.avgust 2024.

    Izbrala si je dopust namesto šport.