Šport
0 ogledov

Širok krog favoritinj

1/12
Žurnal24 main
V ponedeljek se bo začelo Odprto prvenstvo Avstralije. Katera izmed tenisačic lahko tokrat osvoji naslov najboljše na južni polobli, kjer bo tudi letos tenisačom in tenisačicam delo oteževala peklenska vročina?

Na igriščih Melbourna bodo vse oči vprte v veliko trojico Clijsters, Henin in S. Williams. Belgijski povratnici Kim Clijsters in Justine Henin sta letos že pokazali, da nista pozabili igrati tenisa. Tretja velika favoritinja pa je Serena Williams, ki bo branila lansko zmago.

Leto 2010 je takoj že postreglo z obračunom Belgijk, ki je bil prava mala poslastica. Potem ko je Clijstersova ubranila dve zaključni žogici za zmago Heninove, je le slavila in osvojila svojo 36. lovoriko v karieri.

Serena Williams je na Odprtem prvenstvu Avstralije slavila že štirikrat, tudi tokrat je ena izmed glavnih favoritinj, da osvoji še peti naslov OP Avstralije.

A v ženskem tenisu je vrh širok oz. bolje povedano veliko je teniških igralk, ki lahko osvojijo lovoriko Grand Slama.

Ne smemo pozabiti niti na starejšo sestro Williams, ki lahko preseneti prav vsako igralko na turnirju. A njen problem je konstantnost.

Tudi Marija Šarapova se je vrnila v teniško karavano. Počasi, a vztrajno niza dobre rezultate in vprašanje časa je, kdaj bo znova pri vrhu. Potem ko je izpustila lanski turnir zaradi poškodbe rame, si bo želela ponovitve uspešnega turnirja iz leta 2008, ko je v Melborunu premagala prav vse in slavila veličastno zmago.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Tu je tudi odlična Jelena Dementjeva, ki, verjeli ali ne, še nima naslova za Grand Slam. Na zadnjem turnirju pred pričetkom Odprtega prvenstva Avstralije je slavila v finalu Sydneya, kjer je premagala prav eno izmed favoritinj na OP Avstralije – Sereno Williams. Tudi pri Rusinji je glavna težava konstantnost.

Ostala imena, na katera bo treba biti pozoren, so Dinara Safina, Svetlana Kuzjecova in Jelena Janković.

Izmed mlajših velja opozoriti na Viktorijo Azarenko. Belorusinja je že lani odlično nastopala na melbournskih igriščih, a je dvoboj proti Sereni Williams, v katerem je vodila že z 1:0 v setih, morala predati, saj jo je zdelala peklenska avstralska vročina.

Tudi Caroline Wozniacki je že lani na US Openu dokazala, da je ni strah velikih turnirjev. Ali lahko tudi na avstralskih igriščih ponovi uspeh z igrišč Flushing Meadowsa, ko je šele v finalu klonila proti Kim Clijsters?

Edina slovenska predstavnica v posamičnem delu ženskega žreba bo Polona Hercog, od katere pa ne moremo pričakovati več kot zmago ali dve.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.