Šport
1411 ogledov

Škandal pred OI, policija v prostorih organizatorjev

Tony Estanguet Profimedia
Policijska preiskava na sedežu organizatorjev OI 2024.

Ta čas na sedežu organizacijskega odbora poletnih olimpijskih iger 2024 v Saint-Denisu blizu Pariza poteka policijska preiskava, so danes organizatorji potrdili za francosko tiskovno agencijo AFP. Razlog za racijo ni znan, vendar je organizacijski odbor poudaril, da "v celoti sodeluje s preiskovalci".

Štirinajst mesecev pred poletnimi olimpijskimi igrami do danes ni bila znana nobena napoved sodne preiskave proti organizacijskemu odboru. Slednji "v celoti sodeluje s preiskovalci, da bi olajšal njihovo preiskavo", je dodal OO.

Preiskavo izvajata francoska Centralni urad za boj proti korupciji ter finančnim in davčnim prekrškom ter Finančna brigada pariške pravosodne policije, še piše AFP.

Organizacijski odbor za igre 2024 je bil ustanovljen kot društvo po zakonu iz leta 1901. Računsko sodišče pozorno spremlja njegovo delovanje in bo kmalu objavilo poročilo.

Aprila 2021 sta dve poročili francoske protikorupcijske agencije o organizaciji OI opozorili na "tveganja kršitev poštenosti" in "navzkrižja interesov", kar je skrhalo podobo zgledne olimpijade, ki si jo želi šef organizacijskega odbora Tony Estanguet. Gre sicer za slovitega kanuista, ki je v slalomih na divjih vodah trikrat osvojil zlato olimpijsko odličje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.