Šport
3811 ogledov

Skupina otrok v središču škandala na OP ZDA, posredovali redarji

Gauff Print Screen
Mladi teniški navijači so nehote izkazali nespoštovanje do domačinke, zatajili pa so tudi redarji, ki niso korektno opravili svojega dela.

Najmlajši obiskovalci OP ZDA so prehitevanjem dogodkov na obračunu osmine finala zmotili koncentracijo domače predstavnice Coco Gauff in s tem morda celo posredno pripomogli k njenemu porazu proti rojakinji Emmi Navarro.

Mladi lovci na avtograme so se še pred koncem obračuna zgrnili proti igrišču, kjer so čakali na avtograme, čeprav je imela Gauff še vedno možnosti za preobrat. S svojo prisotnostjo so za nekaj trenutkov zamaknili začetek poslednje servisne igre, v kateri je Gauff še četrtič na dvoboju oddala svoj začetni udarec in na koncu izpadla z izidom 4-6, 6-4, 3-6.

Gauff, branilka naslova v New Yorku, se je skozi celoten dvoboj mučila na servisu, storila je kar 19 dvojnih napak in nasprotnici dopustila 12 brejk priložnosti. Premalo suverena je bila tudi v izmenjavah z osnovne črte, saj je dvoboj končala s kar 60 neizsiljenimi napaki. 

Ko je pri zaostanku s 3-5 v odločilnem nizu stopila na servisno črto, da bi začela igro za obstanek na dvoboju, so otroci začutili, da je konec blizu, zato so se, opremljeni z velikimi teniškimi žogami in drugimi rekviziti, začeli pomikati proti središču dogajanja, kjer so zasedli položaje za lov na avtograme.

Gauff | Avtor: Print Screen Print Screen

Njihovo nenadzorovano tekanje po tribunah je zmotilo koncentracijo obeh tekmovalk, zato so morali posredovati redarji, ki so otroke preusmerili nazaj na njihova prvotna mesta. Gauff je nato izgubila svojo servisno igro in se poslovila od turnirja.

"Coco je malo razburjena," je v neposrednem prenosu ocenil izkušeni ameriški komentator Chris Fowler. "Ko se dvoboj približuje koncu, se otrokom dovoli, da se s svojimi velikanskim žogami približajo igrišču. To je znak, da je dvoboj tik pred koncem. Coco jih je pogledala in za trenutek strmela vanje, nato pa se je oddaljila od servisne črte. To ni bilo v redu." je dodal.

Čeprav gre za ustaljeno prasko na teniških obračunih, se gledalci robu igrišča naj ne bi približevali pred začetkom igre, je opozorila ena največjih teniških igralk vseh časov Chris Evert. "Ne, res ni bilo v redu. Varnostniki bi to morali preprečiti," je komentirala zmagovalka 18 turnirjev za grand slam.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.