Šport
21 ogledov

Slab dan za domače ekipe

nashville predators nhl Reuters
V severnoameriški hokejski ligi NHL so igralci Nashville Predators v gosteh pri Pittsburgh Penguins zmagali s 4:0.

Tudi ostali trije gostitelji so morali priznati premoč gostom. Montreal Canadiens so z 2:3 izgubili proti Arizona Coyotes, Washington Capitals proti St. Louis Blues s 3:4, Vancouver Canucks pa z 2:4 proti Minnesota Wild.

Hutton neprebojen

Do najvišje gostujoče zmage so sinoči prišli pri Nashvillu. Rezervni vratar ekipe Carter Hutton je zaklenil svoja vrata, na drugi strani pa se je izkazal tudi napad. Hutton je ustavil vseh 21 strelov in dosegel svoj prvi shut out. Za vodilno ekipo centralne skupine pa so se med strelce vpisali Gabriel Bourque, Roman Josi, Eric Nystrom in Mike Fisher. Na drugi strani je Marc-Andre Fleury ubranil 20 strelov, a ga je na cedilu pustila domača obramba.

Tesno zmago s 4:3 pa so hokejisti St. Louis Blues zabeležili pri Washington Capitals. Slednjim z dvema goloma ni pomagal niti izkušeni Aleksander Ovečkin, St. Louis je v zahodni konferenci zdaj po novi zmagi na tretjem mestu. Za zmagovalce se je z dvema goloma izkazal Alexander Steen, ki je k temu dodal še podajo, Brian Elliot je ustavil 33 strelov pred svojimi vrati. Za St. Louis sta zadela še Dimitrij Jaskin in Vladimir Tarasenko.

Kojoti kljub zmagi na začelju

Arizona Coyotes so zmagali pri Montreal Canadiens, a je moštvo še vedno na začelju zahodne konference. V golu se je izkazal Louis Domingue, ki je sicer v prvih štirih strelih gostiteljev dopustil kar dva zadetka, a se je nato zbral in s 16 obrambami izdatno pripomogel k zmagi gostov. Montreal je tokrat končal niz petih zaporednih zmag, Domingue pa je v NHL odigral šele svojo drugo tekmo. Za Arizono je dva gola prispeval Lauri Korpikoski, tretjega je dodal Oliver Ekman-Larsson.

Liga NHL, izidi:

Montreal Canadiens : Arizona Coyotes 2:3
Pittsburgh Penguins : Nashville Predators 0:4
Washington Capitals : St. Louis Blues 3:4
Vancouver Canucks : Minnesota Wild 2:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.