Šport
0 ogledov

Slabe proge ogrožajo nastop Petre

Žurnal24 main
Toplo in deževno vreme na olimpijskih prizoriščih v Whistlerju ne povzroča težav le “alpincem”, zaradi težkega in mokrega snega bi se ponedeljkovemu nastopu lahko odpovedala Petra Majdič.

''Vsi skupaj, ne le naša ekipa, smo razočarani nad stanjem prog. Vsak drugi dan so zadovoljive, poleg tega imajo prireditelji še nekaj težav s pripravo,'' je dejal Ivan Hudač, ki še ni želel razkriti postave za ponedeljkovo tekmo. Dejal je le, da bodo bržčas nastopile manj kot štiri tekačice, če pa se stanje prog, ki jih je dež povsem razmočil, zaradi pretoplega vremena pa so povsem mehke, ne bo do ponedeljka bistveno spremenilo, na startu bržčas ne bo niti Petre Majdič, ki jo že dva dni pozneje čaka sprint.

''Proga je res velika težava, sicer se prireditelji trudijo, a dejstvo je, da niso naredili nič umetnega snega, saj so se zanašali na naraven sneg, ki ga je bilo v minulih letih v izobilju. Dejstvo je, da je umeten sneg bolj kompakten in jaz osebno bistveno lažje in raje tekmujem na trdih progah, tako da imam tu kar precej težav. Ampak dejstvo je, da tu vse punce tekmujemo na istih progah,'' je dejala Majdičeva, ki poudarja, da ima uvrstitev med deseterico že veliko in tokrat odkrito meri na kolajno.

''Realnost je taka, da so moje možnosti na 10 km prosto še vedno precej pogojene s pogoji na progi in tu je bistveno bolj mehko, kot sem sama vajena oziroma kot sem sposobna odteči vrhunski rezultat. Vsi pa vemo, da če sem deseta v tej disciplini, da je to super rezultat, ampak glede na to, da imam čez dva dni sprint v klasični tehniki, bomo malo kalkulirali z možnostjo, da ne nastopim. Sama imam kar precej nastopov in veliko si obetam tudi od moje najljubše discipline – 30 km v klasični tehniki,'' je dejala najboljša slovenska tekačica in dodala: ''Imam že kar nekaj uvrstitev med najboljšo deseterico, zdaj so apetiti nekoliko večji.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.