Šport
9 ogledov

Slabo varovanje tudi pri Cake Pokru

(Foto: PokerNews.si) Žurnal24 main
Po poročanju PokerTableRatings (PTR) omrežje Cereus ni bilo zadnje, ki se je ukvarjalo s težavami pri varovanju podatkov, saj so prav te dni pri PTR isto pomanjkljivost odkrili tudi pri omrežju Cake Poker Network.

Pri tem naj bi šlo za skorajda identično situacijo, v kateri se je znašel Cereus, saj naj bi zaradi zastarele varnosti hekerji utegnili imeti vpogled v karte svojih nasprotnikov. Fantje pri portalu PTR se kar precej ukvarjajo z varnostjo posameznih spletnih poker sob in omrežij, ki jim spletne poker sobe pripadajo in tako redno testirajo njihovo varovanje. Pri tem pa na žalost v zadnjem času skorajda vedno naletijo tudi na kakšno omrežje, ki svojim uporabnikom še vedno ne nudi dovolj visoke ravni varovanja podatkov, kot se je v tem primeru izkazalo pri Cake Poker Networku.

Med testiranjem nekaterih spletnih poker sob tega omrežja so namreč odkrili, da podobno kot Cereus tudi Cake Poker Network pri kodiranju podatkov uporabljajo protokol XOR, medtem ko zdaj praktično vsa omrežja za kodiranje podatkov uporabljajo veliko varnejši SSL protokol. Seveda se fantje pri tem niso ustavili, temveč so poskusili, kako daleč jim to pomanjkljivo varovanje dovoli iti in tako so prestregli in dekodirali uporabniško ime testnega igralca, njegov nadimek in geslo, ki ga uporablja, med igro pa so lahko tudi videli, kje se ta igralec nahaja in katere karte so mu bile razdeljene.

O tej pomanjkljivosti so seveda takoj obvestili tudi odgovorne pri omrežju Cake Poker Network, le nekaj ur kasneje pa je vodja poker divizije Lee Jones že odgovoril z izjavo: "Ko je celotna zadeva z omrežjem Cereus prišla na plan sredi maja, sem vprašal naše osebje, če imamo tudi mi podobne težave, a so mi takrat odgovorili, da je naše varovanje veliko boljše kot v omrežju Cereus. Takrat sem jim verjel, a šele ko smo sedaj pregledali varovanje tudi na ravni same kode, smo ugotovili, da smo se v naših domnevah zmotili."

"V naši verigi poročanja je očitno prišlo do prikrivanja oziroma izkrivljanja podatkov, pomanjkanja komunikacije, neumnosti in slabega vodenja ali pa kombinacije vsega tega in zaradi tega smo vsi v podjetju trenutno precej razočarani nad seboj. Na tem mestu moram seveda del krivde za nastalo situacijo nositi tudi sam, saj nisem vztrajal na bolj temeljitem pregledu, s katerim bi se vsemu temu lahko izognili. Naši celotni skupnosti zato dolgujem opravičilo in obljubljam, da smo se vsi mi pri omrežju Cake Poker iz tega naučili, da moramo odslej biti še boljši," je v svoji izjavi še zapisal Jones.

Podobno kot v primeru omrežja Cereus tudi tokrat zaenkrat ni priporočljivo igrati v spletnih poker sobah omrežja Cake Poker Network, vsaj dokler se ta težava ne odpravi. To pa bo verjetno trajalo vsaj nekaj dni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.