Šport
20 ogledov

Slavil Bord, James Bord

(Foto: PokerNews.si) Žurnal24 main
WSOP-Europe je začelo 346 pokerašev. Kot zmagovalec ga je končal James Bord. V zadnji igri glavnega turnirja je zmagal s parom deset in si prigral neaj več kot milijon evrov.

Le devetim od skupno 346 tekmovalcev (to je rekord za ta turnir), ki so začeli Glavni turnir letošnjega prvenstva WSOP-Europe, se je uspelo obdržati v igri skozi štiri dolge ter naporne tekmovalne dneve in so bili za ta dosežek, na koncu tudi nagrajeni z uvrstitvijo na finalno mizo. V tej skupini izbrancev so se znašla sama znana imena iz sveta pokra. Kljub prisotnosti prenekaterih zvezd, pa je na Glavnem turnirju na koncu slavil morda najmanj prepoznavni od vseh finalistov – James Bord.

Še preden so bile včeraj popoldne razdeljene prve karte na finalki, je bila na sporedu manjša ceremonija, v kateri je Gus Hansen prejel svojo težko priigrano WSOP-E zapestnico. A ko je bila ta formalnost opravljena, so lahko karte, prvič ta večer, zletele po zraku. Ker so se vsi igralci točno zavedali, koliko je ta večer na kocki, so bile prve igre večera namenjene predvsem opazovanju in otipavanju nasprotnikov, tako da je do prve izločitve dneva prišlo šele po skoraj dveh urah igre. Boljšega začetka turnirja kot smo ga dobili, pa si pravzaprav sploh ne bi mogli želeti, saj se je turnir neuradno odprl kar z dvojno izločitvijo.

V tej igri je pred flopom z {8-Spades}{8-Diamonds} najprej zarinil Mark Inizan (9. mesto – 54.114£), njegovemu zgledu pa je nato sledil tudi Brian Powell, ki je v rokah držal {8-Hearts}{8-Clubs} (8. mesto – 69.754£). Iz tega dvoboja bi kateri od vpletenih le stežka izšel kot zmagovalec, a je na našo srečo njuna all-ina na koncu izenačil še Ronald Lee, ki je v rokah držal {A-Clubs}{K-Hearts}. Slednji je na turnu ujel svoj par kraljev, ta pa je na koncu tudi zadoščal za izločitev dveh nasprotnikov.

Če se je že čakanje na prvo izločitev dneva kar malce vleklo, potem je bilo čakanje na naslednjo izločitev še hujše, saj so nato minile kar tri ure igre, preden je finalko moral zapustiti naslednji igralec. To je bil po obračunu z vodilnim Leejem, Dan Fleyshman, ki se je z {J-Diamonds}{10-Diamonds} zaletel v {K-Spades}{5-Diamonds}, ki ju je v rokah držal Ronald Lee in tudi zanj je bilo sanj o naslovu prvaka in WSOP zapestnici konec (7. mesto – 118.643£).

Na 6. mestu (156.530£) je turnir končal Daniel Steinberg, potem ko se je tudi zanj dvoboj z Ronaldom Leejem končal tragično. V zadnji igri sta fanta po nekaj višanjih v igro spravila vse svoje žetone, pri čemer je Steinberg v rokah držal {A-Clubs}{J-Clubs}, Lee pa le par štiric. A ta par je na koncu zadoščal za zmago, saj so skupne karte ena za drugo zgrešile Steinberga in ga tako izločile iz boja za želeno zapestnico. Še preden pa se je ohladilo mesto, ki ga je zasedal Steinberg, že je mizo zapuščal naslednji tekmovalec – Nicholas Levi (5. mesto – 208.119£). Ta je v zadnji igri vse svoje upe polagal na par devetk, a kot številni pred njim, naletel na vročega Leeja, ki je s {K-Spades}{Q-Hearts} hitro sestavil višji par in ga poslal med gledalce.

Naslednji, ki je ostal brez žetonov, je bil domačin Roland de Wolfe, ki se je s svojim prgiščem žetonov upiral nasprotnikom kolikor dolgo se je mogel, a je na koncu vendarle moral podpisati kapitulacijo po obračunu z Italijanom Baldassarijem. Pred svojo zadnjo igro je de Wolfe večkrat zarinil brez odziva, nato pa se je Baldassari končno opogumil in z {A-Diamonds}{8-Spades} izenačil njegov all-in. Britanec je s {K-Clubs}{Q-Spades} potreboval nekaj pomoči za zmago, a te ni bilo in tako je Roland turnir končal na 4. mestu (278.945£).

Kljub temu da je vodil skozi večino finalne mize in je samo zadnji dan zakrivil kar pet izločitev, je bil naslednji igralec, ki se je moral posloviti prav Ronald Lee (3. mesto – 376.829£). Slednji je v svoji zadnji igri vse upe polagal na rdeč par petk, njegovo stavo pa je z {A-Clubs}{K-Hearts} izenačil le kasnejši zmagovalec James Bord. Za to pogumno potezo je bil Bord tudi nagrajen, saj sta na mizi kaj kmalu obležala kar dva kralja, ki sta mu prinesla odlično izhodišče pred začetkom sklepnega dejanja.

Fanta sta zadnji del turnirja začela skorajda izenačena in se nato večkrat izmenjala v vodstvu, preden je bil znan letošnji zmagovalec Glavnega turnirja WSOP-Europe. Italijan je dvoboj že kaj kmalu želel zaključiti v svojo korist, vendar je bil pri tem neuspešen, opogumljen s to zmago pa je Bord nato začel nizati zmage, preden je po dobri uri igre lahko končno zmagoslavno dvignil svoje roke v zrak. V zadnji igri večera smo videli klasičen obračun parov – Baldassari je imel {5-Spades}{5-Hearts}, Bord pa {10-Hearts}{10-Diamonds}. Kot bi se moralo zgoditi v vseh podobnih situacijah, so skupne karte nato zgrešile oba igralca, kar je pomenilo, da je Britanec James Bord, osvojil letošnji Glavni turnir WSOP-Europe (830.401£), Baldassari pa se je moral zadovoljiti z osvojenim 2. mestom in 513.049£ nagrade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.