Šport
19 ogledov

Slovan v polfinalu proti neznancem

Tekmo lahko in moramo dobiti, poudarja selektor Boris Denič. (Foto: Boštjan Taco Žurnal24 main
Torkov žreb na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju je določil, da se bodo rokometaši Slovana v polfinalu pokala challenge pomerili s portugalskim Sportingom.
Poljaki v zadnjih letih vse več vlagajo v rokomet, še največja neznanka pa so Portugalci, zato bomo skušali v prihodnjih dneh o njih dobiti čimveč podatkov in materiala in se nanje čim bolje pripraviti.
Boris Denič

Rokometaši ljubljanskega Slovana se bodo v polfinalu pokala challenge pomerili s portugalskim Sportingom. Tako je določil torkov žreb na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju. Drugi polfinalni par sestavljata Bologna United in Kwidzyn. Prvi tekmi bosta 24. ali 25. aprila, povratni pa 1. ali 2. maja.

Slovanovci so po izpadu Celja Pivovarne Laško in Gorenja iz Velenja še zadnji slovenski predstavnik v Evropi. V četrtfinalu so izločili romunsko Suceavo, v osmini finala pa švedski Ystads.

"Med polfinalisti najbolje poznam ekipo iz Bologne, za katero sem tudi sam igral. Poljaki v zadnjih letih vse več vlagajo v rokomet, še največja neznanka pa so Portugalci, zato bomo skušali v prihodnjih dneh o njih dobiti čimveč podatkov in materiala in se nanje čim bolje pripraviti. Naša prednost je, da prvo tekmo igramo v gosteh in imamo doma še priložnost, da še kaj popravimo, kar se je že pogosto izkazalo kot prednost," je po žrebu povedal trener Slovana Boris Denič in dodal, da je cilj Slovana zmaga in preboj v finale ter seveda boj za končno prvo mesto: "V tem tekmovanju manjkajo nekatere najboljše evropske ekipe. Seveda pričakujem napet dvoboj že s Portugalci, a vendarle gre pri vseh štirih ekipah za moštva, ki imajo določena nihanja v igri, in mislim, da prav noben med tekmeci ni nepremagljiv. Že na Portugalskem pričakujem dober izid."

Polfinala para pokala challenge:

Bologna United – Kwidzyn
Sporting – Slovan

Četrtfinalni pari Lige prvakov:

Hamburg – Ciudad Real
Rhein-Neckar Löwen – Kiel
Čehovski medvedi – Montpellier
Barcelona – Veszprem

Polfinalna para pokala pokalnih zmagovalcev:

Gummersbach – Reyno de Navarra San Antonio
Steaua Bukarešta – Granollers

Polfinalna para pokala EHF:

Naturhouse La Rioja – Lemgo
Flensburg-Handewitt – Kadetten

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.