Šport
1421 ogledov

Slovence v polfinalu čakajo siloviti Poljaki

poljska odbojkarska reprezentanca EP v odbojki Epa
Na evropskem prvenstvu v odbojki sta bila odigrana prva četrtfinalna obračuna.

Odbojkarji Poljske so v Gdansku zanesljivo premagali Rusijo s 3:0 in se na krilih domačih navijačev uvrstili v polfinale. Tam bodo igrali z boljšim iz dvoboja med Češko in Slovenijo.

Prvi niz so Poljaki dobili kar s 25:14, drugi pa je bil bolj tesen. Domačini so ga dobili šele v končnici, ko so izkoristili drugo žogo za osvojitev niza. V tretjem nizu so bili gostitelji znova prepričljivi in slavili s 25:19.

Poljaki bodo skušali na domačih tleh, zaključni del EP bo v celoti potekal v Gdansku, priti do drugega naslova. Prvič so na vrhu stali leta 2009 v Turčiji. Na zadnjem prvenstvu jih je v polfinalu ustavila slovenska izbrana vrsta.

Slovenski odbojkarji bodo v Ostravi nastopili v sredo, ko se bodo merili z domačini Čehi (19.00). Pred tem bo ob 16. uri še dvoboj Italije in Nemčije.

Češka slovenska odbojkarska reprezentanca Pred četrtfinalom Šport Slovenci razkrili, katerega češkega orožja se bojijo

srbska odbojkarska reprezentanca EP | Avtor: Epa Epa

Srbi so v Gdansku s 3:0 ugnali Nizozemsko. Srbi, ki branijo naslov izpred dveh let, ko so v finalu ugnali slovensko izbrano vrsto, so v izenačenem uvodu po vodstvu Nizozemcev s 23:22 dobili tri zaporedne točke in osvojili prvi niz. Drugega so dobili bolj prepričljivo po udarnem začetku, prednosti pa niso več izpustili iz rok.

V tretjem nizu so imeli varovanci nekdanjega selektorja slovenske izbrane vrste Slobodana Kovača ves čas prednost, a so Nizozemci na koncu celo povedli s 24:23. Vseeno se je niz s 27:25 končal v korist branilcev naslova. Ti so tako ostali v igri za tretjo zlato kolajno na EP, potem ko so bili poleg zadnjega EP najboljši še leta 2011 na prvenstvu v Avstriji in Češki.

EP v odbojki, četrtfinale:

Nizozemska - Srbija 0:3 (-23, -20, -25)
Poljska - Rusija 3:0 (14, 24, 19)

SREDA:
Italija - Nemčija
Češka - Slovenija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice