Šport
1663 ogledov

Slovenci čakajo nasprotnika za osmino finala

EURO2024 Saša Despot
Sredine tekme bodo dale odgovor na vprašanje, proti komu bo Slovenija igrala v osmini finala evropskega prvenstva. Znano, kdaj bodo nogometaši stopili na igrišče.

Slovenski nogometaši čakajo, kdo bodo njihovi nasprotniki v osmini finala evropskega prvenstva v nogometu. Po remiju proti Angliji so namreč dosegli zgodovinski preboj v izločilne boje evropskega prvenstva. Več o tem, kako do vstopnice za osmino finala, tukaj. Slovenija je imela na tekmah skupinskega dela bučno spodbudo s tribun. 

Med potencialnimi tekmeci Slovenije je Portugalska, ki je prva v skupini F. Slovence tekma s Portugalci čaka v primeru, da izmed tretjeuvrščenih odpade Madžarska. V tem primeru bi tekmo odigrali 1. julija ob 21. uri v Frankfurtu.

Izmed tretjeuvrščenih namreč v izločilne boje napredujejo štiri najboljše reprezentance. Ta se določa po točkah, nato gol razliki in še nazadnje disciplinskem kriteriju.

EURO2024 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Trenutno so najboljše tretjeuvrščene reprezentance Nizozemska s štirimi točkami, Slovenija, Slovaška (skupina E) in Madžarska pa s po tremi. Iz nadaljnjih bojev je izpadla Hrvaška, ki je bila tretja v skupini B z dvema točkama.

Če bi pa Madžarska na koncu ohranila vodstvo pred tretjeuvrščeno v skupini F, kjer je Češka trenutno z eno točko, ali pa bi zaradi razlike v danih in prejetih zadetkih prehitela tretjeuvrščeno iz skupine E, bi Slovenijo čakal dvoboj z zmagovalko skupine E. To je lahko katera koli ekipa izmed trenutno štirih reprezentanc, ki imajo vsaka po tri točke (Romunija, Belgija, Slovaška in Ukrajina).

V tem primeru bi Slovenija igrala v Münchnu 2. julija ob 18. uri.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.