Šport
8117 ogledov

Slovencu po incidentu na Hrvaškem grozi celo konec kariere

Marko Bezjak Profimedia
Po navedbah hrvaških kolegov bi ga po najhujšem scenarij lahko doletela tudi doživljenjska prepoved igranja rokometa.

Na Hrvaškem odmeva rokometni incident, katerega glavni akter je 37-letni slovenski rokometaš Marko Bezjak. Ta je na nedeljskem derbiju med Nexejem iz Našic in Zagrebom ob odhodu s parketa celo udaril in poškodoval delegata na srečanju. Grozi mu celo konec kariere.

Nexe - Zagreb hrvaška Šport Škandal! Slovenec sredi tekme odrinil delegata, ta padel kot pokošen

Bezjaku je pristojna komisija na hrvaški zvezi že izrekla 30-dnevno kazen, v primeru res stroge kazni pa je za nekdanjega reprezentanta kariera zaradi starosti, poleti bo dopolnil 38 let, bržkone končana.

Derbi hrvaškega prvenstva je bil prekinjen sedem sekund pred koncem prvega polčasa pri rezultatu 9:16 in ga bo Zagreb dobil za zeleno mizo (10:0).

Delegat Anto Josić je takrat opozoril sodnika na dodatno dvominutno kazen za Bezjaka, ta pa je odšel s terena in namerno v predel rame in reber udaril sodnika.

Bezjak pa ni bil edini znanec iz slovenskih dvoran, vpleten v incident. Stekel je tudi postopek proti nekdanjemu selektorju Slovenije Veselinu Vujoviću in 27-letnemu rokometašu Andražu Velkavrhu, ki na dvoboju nista skrivala nezadovoljstva nad sojenjem.

Hrvaški portal Index opozarja, da bi Bezjak lahko za nešportno obračunavanje z delegatom tekme prejel tudi dosmrtno prepoved igranja rokometa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • jakec1575 20:50 09.april 2024.

    dedek je najprej mal blago zanihal. pol se je sel pa vreci cisto v drugo smer. govno debelajsarsko bo iz hrvatske kaprice unicil eno kariero. za pretepst