Šport
580 ogledov

Slovenec prestopil v Barcelono

Blaž Janc Žurnal24 main
Slovenski reprezentant podpisal pogodbo z enim največjih klubov.

Blaž Janc bo po koncu sezone iz poljskih Kielc prestopil k Barceloni in tako stopil še stopničko višje v svoji karieri. Triindvajsetletni slovenski rokometaš bo 1. julija s Katalonci sklenil štiriletno sodelovanje do konca sezone 2023/24. Rokometaš iz Loga pri Sevnici se bo tako pridružil tridesetletnemu reprezentančnemu kolegu Juretu Dolencu.

Janc je leta 2017 iz Celja Pivovarne Laško prestopil v poljskega velikana, pred tem je pet let nosil dres celjskega rokometna kluba.

Janc je eden najboljših krilnih igralcev na svetu in stalni član slovenske reprezentance. Z njo je osvojil odličje bronastega leska na svetovnem prvenstvu v Franciji 2017 in nastopil na poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru 2016, ki je bilo zanj tudi prvo veliko tekmovanje.

Od tedaj naprej je nastopil še na evropskem prvenstvu na Hrvaškem 2018. Trenutno je v obdobju rehabilitacije zavoljo poškodbe leve rame, a bo bržkone nastopil na bližnjem evropskem prvenstvu na Švedskem, Norveškem in v Avstriji, ki bo med 9. in 26. januarjem 2020.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.