Šport
31 ogledov

Slovenija brez poraza na EP

(Foto: www.alesfevzer.com) Žurnal24 main
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v zadnji tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Tel Avivu s 3:0 (20, 17, 22) premagala Izrael in potrdila prvo mesto v skupini.

Slovenija se je tako uvrstila na evropsko prvenstvo naslednje leto v Avstriji in na Češkem. Tekmovanje je končala s šestimi zmagami in brez poraza.

Slovenski selektor Veselin Vukovič je tekmo začel z liberom Alešem Fabjanom, debitantom v reprezentanci, na igrišču pa je bil tudi Mitja Gasparini, ki je na prejšnjih tekmah igral manj. V začetni postavi so bili še Radovič, Alan Komel, Tine Urnaut, Matevž Kamnik in podajalec Dejan Vinčić.

Začetek je bil izenačen, nobena izmed ekip si pred vhodom v končnico ni priborila večje prednosti od dveh točk, prvi je to uspelo Sloveniji, pri kateri je točke nabiral predvsem Gasparini. Vukovićevi izbranci so povedli z 21:18, kar je bilo dovolj za vodstvo 1:0, saj so domači do konca osvojili le še dve točki in še ti po sreči.

Gasparini je nadaljeval z luknjanjem tekmečeve obrambe tudi v drugem nizu, pri tem pa se mu je pridružil še Radovič. Oba sta tudi odlično servirala (Gasparini je dosegel tri ase zapored), tako da je bilo ob prvem tehničnem odmoru 8:5, le nekaj trenutkov zatem 11:5. Pri rezultatu 12:6 je Urnauta zamenjal Vid Jakopin. Čeprav ni bil prav ničesar kriv, pa se je zdelo, kot da bi to moštvo zmedlo. Izraelci so se približali na 10:13, toda po točkah Vinčiča, Radoviča in bloku Komela je bilo ob drugem tehničnem odmoru že spet šest točk prednosti. V igro je nato vstopil še drugi debitant, podajalec Gregor Ropret, ki je uspešno zamenjal Vinčića. Slovenci prednosti namreč tudi po njegovi zaslugi niso izpustili iz rok.

Da se Slovencem mudi v mesto proslavit super uspešne predstave, je dokazal začetek tretjega niza, v katerem so po servisih Komela prišli do treh točk prednosti (4:1). A Izraelci se niso hoteli vdati. S petimi zaporednimi točkami so prišli do vodstva 6:4, pozneje tudi do 11:7, tako da je moral Vuković svoje varovance prvič poklicati k sebi. Njegovi nasveti pa so zalegli, kmalu je bilo na semaforju 12:12. Izrael se je nato nekaj časa še upiral, a na koncu vendarle moral priznati premoč boljšim. Predvsem prvemu "bombarderju" Gaspariniju.

Izida zadnjega kola:

Španija : Madžarska 3:1 (18, -18, 19, 17)

Slovenija : Izrael 3:0 (20, 17, 22)

1. Slovenija
2. Španija
3. Madžarska
4. Izrael

*Španci odhajajo v dodatne kvalifikacije

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.