Šport
134 ogledov

Slovenija s tremi zlatimi medaljami

Kajak kanu Twitter Kajakaška zveza SLO
Slovenska reprezentanca v spustu je svetovno prvenstvo v Švici danes končala še s tretjo zlato medaljo.

Potem ko sta med posamezniki svetovna sprinterska prvaka postala Blaž Cof med kanuisti in Nejc Žnidarčič med kajakaši, si je v zadnji preizkušnji SP zlato zagotovila še slovenska kajakaška ekipa Vid Debeljak, Anže Urankar in Žnidarčič.

Moštveni sprint za kajakaše je bila zadnja disciplina SP, Slovenci so po izidih na posamični tekmi veljali za favorite in status tudi upravičili. Na progo so se podali zadnji in brez težav zmagali. Drugo mesto so zasedli Francozi, tretji so bili v konkurenci 16 ekip Nemci.

V Švici so tako v kanjonu reke Muota svetovno prvenstvo v kajakaškem in kanuističnem spustu na divjih vodah Slovenci spremenili v nekakšno razširjeno državno prvenstvo. Uspeh kajakaša Žnidarčiča sta namreč na posamični tekmi z drugim in tretjim mestom dopolnila še dva člana slovenske izbrane vrste, Vid Debeljak je bil drugi, Anže Urankar pa tretji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.