Šport
2 ogledov

Slovenija sprejela svojo šampionko

1/37
Žurnal24 main
Naša najuspešnejša olimpijka, Tina Maze, se je vrnila v domovino. Na Letališču Jožeta Pučnika je doživela lep sprejem ljubiteljev športa, ki so jo prišli pozdravit z vseh koncev Slovenije.

Najboljša slovenska alpska smučarka Tina Maze se je danes vrnila v domovino iz kanadskega Whistlerja, kjer je na zimskih olimpijskih igrah osvojila dve srebrni kolajni. Na ljubljanskem letališču so jo pozdravili najzvestejši navijači, najožja družina, mama in sestra, ter šampionki zaželeli prisrčno dobrodošlico.

V domovino se je Mazejeva vrnila z izpolnjenimi cilji, tako življenjskimi kot tekmovalnimi, in z mirno vestjo, čeprav želje niso bile popolnoma uresničene, saj je imela, kot sama pravi, "še veliko rezerve". Na letališču sta jo najprej pozdravila najuspešnejša slovenska športnika vseh časov in olimpionika, nekdanji telovadec Miroslav Cerar in veslač Iztok Čop, in ji v imenu Izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije izrekla dobrodošlico.

"Lepo je biti doma. Osvojiti medaljo na olimpijskih igrah so sanje vsakega športnika in tudi jaz nisem izjema, olimpijske igre so vrhunec vseh tekmovanj. Mislim, da smo se dobro izkazali kot država, športniki smo lahko zadovoljni z olimpijskimi igrami," je dejala Mazejeva, ki si je na novinarski konferenci v letališki stavbi prvič ogledala tudi posnetek veleslalomske vožnje, ko je bila za las ob zlato kolajno. Občutki so bili mešani, saj je kot perfekcionistka videla marsikaj, kar bi lahko še izboljšala.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Presrečna sem, da sem osvojila dve medalji. Ko gledam nazaj, bi lahko že pri kombinaciji naredila več, malo je zmanjkalo, za veleslalom sem naredila tisto, kar je v moji moči. Smučala sem korektno, ne popolno, v slalomu sem bila že utrujena, imeli smo smolo z vremenom, generalno gledano sem zadovoljna. Medalje pazim kot zlato, imela sem dve vrečki za zlato in srebro. Zlata je prazna, srebrna pa je polna in zadovoljna sem," je dodala Črnjanka, ki je z mislimi že v naslednji sezoni, v kateri želi vzeti krono ter osvojiti veliki kristalni globus skupne zmagovalke svetovnega pokala.

Vodja ekipe, trener in življenjski sopotnik Andrea Massi, je Tino dopolnil: "Napeto je bilo od začetka do konca, Tina je bila koncentrirana za celo obdobje olimpijskih iger, formo smo tempirali na milimeter. Štiri stotinke je malo, a generalno gledano smo dveletno delo uspešno zaključili."

V domovino se je vračala s kilogramom "srebra". Potovanje s toliko kovine je, kot je dejala, je precej zoprno, ker so jo že v olimpijski vasi ustavili na vseh rentgenih in so skoraj zamudili na letalo v Slovenijo.

Slovenska športna junakinja bo obiskovalce Slovenskega olimpijskega mesta na Prešernovem trgu v Ljubljani pozdravila ob 16.30, sicer pa se program z animacijami in glasbo začenja že ob 15. uri.

Današnji dogodek bo edinstvena priložnost, da pozdravimo najuspešnejšo slovensko športnico na OI v Vancouvru. Tudi zato, ker bo Tina zaradi obveznosti ob nadaljevanju tekem za svetovni pokal manjkala na uradnem sprejemu slovenskih olimpijcev, ki se bo, prav tako na Prešernovem trgu, zgodil v sredo, 3. marca.

Sicer pa je odličen obet pred današnjim vrhuncem tudi včerajšnji dan, ko so se na Prešernovem trgu zopet zbrali mnogi oboževalci in podporniki olimpijskega gibanja, ki so med drugim tudi z zanimanjem spremljali moški slalom ter se pomerili v športno-zabavnih disciplinah Slovenskega olimpijskega mesta v Ljubljani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.