Šport
50 ogledov

Slovenija vzor vsem zvezam sveta

slovenija odbojka ep v bolgariji EPA
Najodmevnejša zgodba letošnjega evropskega prvenstva v odbojki je zgodovinski uspeh slovenske reprezentance, ki se bo v finalu pomerila z izbrano vrsto Francije.

Slovenska odbojkarska reprezentanca je na pragu enega največjih uspehov slovenskega športa. Potem ko so varovanci Andree Gianija v četrtfinalu kljubovali napovedim in izločili aktualne svetovne prvake s Poljske, so v polfinalu naredili še korak naprej in z igrišča odpihnili eno največjih odbojkarskih velesil vseh časov ter si priigrali finalni nastop na EP v Bolgariji!

Slovenci so pod vodstvom italijanskega stratega na letošnjem prvenstvu premagali Belorusijo, Nizozemsko, Poljsko in Italijo, danes ob 19.45 pa jih čaka obračunu z zmagovalci letošnje svetovne lige, ki na EP še niso doživeli poraza.

''Slovenija: učbeniški primer za vse zveze na svetu,'' so po zmagi dvomilijonske državice nad 60-milijonsko zahodno sosedo zapisali na uradni spletni strani Svetovne odbojkarske zveze (FIVB).

slovenija odbojka ep v bolgariji | Avtor: EPA EPA
''Slovenija je resnično največja zgodba letošnjega evropskega prvenstva za moške. To je novi svet odbojke. Majhna država z omejenim proračunom, ki ima možnost, da poseže po vrhu enega najpomembnejših celinskih tekmovanj. Slovenija je dokazala, da se s trdim delom in izdelanim načrtom lahko doseže velike rezultate. Finance v tej enačbi nimajo velikega pomena. Ne glede na finalni izid, bo Slovenija zagotovo postala učbeniški primer med vsemi odbojkarskimi zvezami, kako iztržiti največ za svoje investicije,'' so zapisali pri FIVB.

Gianijeve varovance je v polfinalu z Italijio spodbujalo nekaj več kot 250 slovenskih navijačev. Danes jih pričakujejo še nekoliko več, v Sofijo pa bo pripotoval tudi ljubljanski župan Zoran Janković.  Slovencem se za podporo s tribun ni bati, saj so pomoč našim fantom napovedali tudi bolgarski navijači.

Stavnice pred velikim obračunom se nagibajo k Francozom. Kvota za zmago galskih petelinov pri slovenski športni loteriji znaša 1.50, za zmago Slovencev pa 2.20.

Pri stavni hiši Bwin so še bolj prepričani v francosko slavje (1.30 - Francija, 3.30 - Slovenija), do podobnega izračuna pa so prišli tudi pri stavni hiši bet365 (2/9 - Francija, 3/1 - Slovenija).

slovenija odbojka ep v bolgariji | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 3
  • blueone 19:09 18.oktober 2015.

    Bravo naši!

  • Avatar mike1968
    mike1968 18:27 18.oktober 2015.

    če samo pomislimo, kako so nas hoteli izgigrati in nas črtati iz Svetovne lige....GREMO SLOVENIJA!!!

  • Anže Zadravec 18:23 18.oktober 2015.

    Tudi zato se splača zmagat: http://tiny.cc/rio16-volleyAjdeeee mate to fantje!! :)