Šport
210 ogledov

Slovenka odigrala maratonski dvoboj

Tamara Zidanšek Profimedia
Tamara Zidanšek po maratonu izpadla v prvem krogu.

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je izpadla v prvem krogu odprtega prvenstva ZDA, potem ko jo je s 5:7, 7:6 (3), 6:4 premagala domačinka Elizabeth Mandlik. Dvoboj je trajal dve uri in 43 minut.

Elizabeth Mandlik, ki na turnirju nastopa s posebnim povabilom organizatorjev, je trenutno 143. igralka na lestvici WTA, gre pa za hčerko štirikratne zmagovalke turnirjev velike četverice, Hane Mandlikova.

Slednja je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja uspešno nastopala na ženski turneji, danes pa je postala sploh prva nekdanja zmagovalka OP ZDA (1985), ki lahko svojo hčerko spremlja v glavnem delu žreba na igriščih Bille Jean King v New Yorku.

Dvoboj izrazitih nihanj v igri je bolje začela 24-letna Konjičanka. Povedla je s 4:1, nato pa je Američanka izenačila na 4:4. Niz je Zidanškovi, sicer 81. igralki sveta, pripadel po drugem "breaku" v 12. igri. V drugem nizu se je slovenska predstavnica dvakrat rešila po zaostanku, a nato izgubila podaljšano igro s 3:7.

Dvoboj je odločil tretji niz, v katerem je bolje začela Mandlikova, ki je povedla s 4:1. Čeprav je imela svoje priložnosti in dvakrat izničila prednost "breaka" nasprotnice, je Zidanškova v deseti igri odločilnega niza še šestič izgubila svoj servis in končala nastope med posameznicami v New Yorku.

Za Konjičanko je bil to 16. poraz v sezoni, zabeležila pa je deset zmag. V prvem krogu med posameznicami nastop čaka še Kajo Juvan, ki se bo v torek pomerila proti Španki Cristini Bucsa.

Ponoči pa bo na igrišča v New Yorku stopil tudi Aljaž Bedene, ki ga čaka dvoboj proti Pedru Cachinu iz Argentine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice