Šport
21 ogledov

Slovenska nastopa v kajaku in taekvondonju

Špela Ponomarenko Janić Stanko Gruden/STA
Olimpijske igre se počasi približujejo koncu, kljub temu pa nas danes čaka sedemnajst končnih odločitev. Svoje železo v ognju bo imela tudi Slovenija, saj bosta nastopili kajakašica Špela Ponomarenko Janić in taekvondoistka Franka Anić. Zaključni boji bodo potekali še v nogometu, hokeju, atletiki, kolesarjenju, rokoborbi in plavanju.

V petek se bosta predstavili dve slovenski tekmovalki. V sprintu na mirnih vodah bo na 200-metrski preizkušnji v predtekmovanju nastopila kajakašica Špela Ponomarenko Janić. V dvorani ExCel bo slovenske barve kot prva od treh taekwondoistov zastopala Franka Anić. Dopoldan jo čaka predtekmovanje, v 1. krogu ji bo nasproti stala Kazahstanka Gulnafis Ajtmuhambetova, ob morebitnem uspehu pa jo čakajo še večerni nastopi in boji za kolajne.

Sedemnajst končnih odločitev

Franka Anić slovenska olimpijska reprezentanca | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Z nogometno tekmo med Južno Korejo in Japonsko se začenjajo boji za medalje, zmagovalci omenjenega obračuna pa si bodo priigrali bron. V ženskem delu hokejskega turnirja na travi bodo dopoldan igrali za 11. in peto mesto, popoldan oziroma zvečer pa bodo znani še dobitniki medalj. V tekmi za tretje mesto bosta igrali Nova Zelandija in Velika Britanija, v finalu pa Nizozemska in Argentina. Na olimpijskem stadionu bodo znani zmagovalci v šestih disciplinah, in sicer v skoku s palico za moške, v metu kladiva za ženske, v boj za odličja se bodo podale moške in ženske štafete v teku na 4 x 100 m, atletinje pa bodo nastopile še v finalu teka na 5000 m in 1500 m. Za odličja bodo tekmovali moški in ženske na kolesih BMX, v rokoborbi prostega sloga pa bodo podelili kolajne v kategorijah do 55 kg in 74 kg za moške. V plavalnem delu tekmovanja bodo moški nastopili na maratonski, 10-kilometrski razdalji, v sinhronem plavanju pa bo ekipna odločitev v prostem programu. Jadralke in jadralci bodo o medaljah odločali v razredu 470, taekwondoistke v kategoriji do 67 kg, taekwondoisti pa v kategoriji do 80 kg.

Dogajanje na drugih športnih prizoriščih

Špela Ponomarenko Janić | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA
V polfinalu bodo nastopili boksarji v polmušji, bantamski, polvelterski, srednji in težki kategoriji, v večernih urah pa še v mušji, lahki, velterski, poltežki in supertežki. Rokometaši bodo odigrali polfinalna obračuna, ob 18. uri si bosta nasproti stali Madžarska in Švedska, ob 21.30 pa še Francija in Hrvaška. V sprintu na mirnih vodah bodo moški opravili predtekmovanje in polfinale na 200-metrski razdalji, prav tako pa tudi ženske, kjer bo nastopila kajakašica Špela Ponomarenko Janić. Na atletskem tekmovanju bo predtekmovalni del moške in ženske štafetne preizkušnje na 4 x 400 m, moške čaka predtekmovanje v skokih v vodo z 10-metrskega stolpa, ženske jadralke pa dvobojevanje. V ritmični gimnastiki bodo posamične kvalifikacije ter skupinske vaje. Po polfinalnih obračunih BolgarijaRusija in Brazilija Italija bosta znana finalista moškega odbojkarskega turnirja, v vaterpolu pa bodo v polfinalu igrale HrvaškaČrna gora ter Italija Srbija, v boju za mesta od 5-8 pa ZDAŠpanija in MadžarskaAvstralija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.