Šport
1690 ogledov

Slovenska "okupacija" Zagreba v podobah

rokomet evropsko prvenstvo 2018
1/34
Saša Despot
Izbrana vrsta Slovenije je imela v prvem delu evropskega rokometnega prvenstva izjemno navijaško podporo.

Slovenija je srečanja prvega dela tekmovanja igrala v zagrebški Areni, zaradi bližine prizorišča se je na tribune zgrnilo na tisoče pristašev čete Veselina Vujovića.

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Kakšen poklon! Šport Nemški rokometaš: "Včasih je nor, toda rad imam tega človeka."

Najbolj obiskana je bila prva tekma proti Makedoniji (skupno 11000 gledalcev), privrženci slednje so bili edina resna konkurenca slovenskim navijačem v Zagrebu. Tudi proti Nemcem (6500 gledalcev) in Črnogorcem (6200 gledalcev) je Slovence bodrilo več kot 3000 rojakov, ki so suvereno preglasili navijače tekmecev.

Kljub napetostim v meddržavnih odnosih med Slovenijo in Hrvaško v "poarbitražnem obdobju" je množičen obisk Slovencev v Zagrebu minil brez resnih incidentov, verjamemo, da bo tako tudi v prihodnje.

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Dodatno motivirani Šport "S Slovenci se nihče ne sme zafrkavati"

Za drugi del tekmovanja se bo slovenska izbrana vrsta preselila v Varaždin, še eno bližnje prizorišče. Tamkajšnja dvorana sprejme le 5000 gledalcev in na srečanjih proti Danski (petek ob 20.30), Španiji (torek ob 18.15) in Češki (sreda ob 16.00) bo najbrž skoraj v popolnosti zasedena s slovenskimi navijači.

Navijaške utrinke s tekem v Zagrebu, kamor se bo Slovenija morda vrnila, ko bodo na sporedu boji za medalje, si lahko ogledate v zgornji galeriji. V primeru igranja za odličja bi se "invazija na Zagreb" ponovila in dobila dodatne razsežnosti.

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Drugi del Šport Bo v Varaždinu dovolj prostora za Slovence?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice