Šport
183 ogledov

Slovenski velikan razkril, kdo bo vodil ekipo v novi sezoni

Matjaž Hafner ACH Volley Ljubljana
Hafner bo nadaljeval z delom na klopi oranžnih zmajev.

Iz tabora aktualnih slovenskih prvakov, odbojkarjev ACH Volley Ljubljana, so sporočili, da so podaljšali sodelovanje s trenerjem Matjažem Hafnerjem, ki je ekipo prevzel ob zaključku pretekle sezone po menjavi na trenerskem mestu in z ljubljanskim klubom nemudoma našel zmagovalni ritem. Z zasedbo oranžnih zmajev je nanizal pet zaporednih zmag in se veselil jubilejnega, 20. naslova državnih prvakov.

Hafner je pred prihodom v oranžni tabor v zadnjih dveh sezonah vodil švicarski Volley Nafels, v karieri pa največji pečat pustil pri avstrijski ekipi SK Zadruga Aich/Dob pri kateri je deloval med letom 2015 in 2021. Bil je tudi pomočnik Luki Slabetu v slovenski moški reprezentanci ter Brunu Najdiču v ženski.

Matjaž Hafner | Avtor: ACH Volley Ljubljana ACH Volley Ljubljana

Trener ACH-ja je imel še pred začetkom trenerske poti tudi bogato igralsko kariero, v kateri je bil član slovenske izbrane vrste od njenega samega začetka (1992 – 1997), v slovenski klubski odbojki pa se je veselil dveh naslovov državnega prvaka, najprej z Viledo Maribor (1992/93), ter kasneje še s Fužinarjem (1997/98).

"Ob prevzemu ekipe v končnici lanske sezone smo si takšnega zaključka lahko samo želeli. Mislim, da sem se z ekipo in preostalim delom trenerskega štaba odlično povezal, kar se je odražalo tudi v sodelovanju na in ob igrišču. Sedaj je pred nami nova zgodba, ki jo bomo zagotovo začeli z delno spremenjeno ekipo. Graditi moramo na trdem delu in profesionalnem pristopu ter močni povezanosti znotraj ekipe."

Matjaž Hafner | Avtor: ACH Volley Ljubljana ACH Volley Ljubljana

"Cilj ekipe je biti najboljši v domačih tekmovanjih in pustiti močan vtis v elitni Ligi prvakov, v kateri ne želimo samo sodelovati, ampak tudi izkoristiti svoje priložnosti in zmagati," je ob enoletnem podaljšanju sodelovanja z Ljubljančani izjavil 52-letni odbojkarski strokovnjak.

V trenerskem štabu bodo poleg Hafnerja ostali tudi vsi preostali člani, in sicer pomočnik trenerja Rok Satler, trener za fizično pripravo Samo Korošec, zdravnik dr. Jan Planinc, statistik Mitja Torkar in fizioterapevtska ekipa, ki jo sestavljajo Jure Ivartnik, Taja Kobilca in Tara Oderlap.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.