Šport
581 ogledov

Slovo dvakratnega svetovnega prvaka pri zgolj 28 letih

James Magnussen Epa
Svojo športno pot je zaključil dvakratni svetovni prvak, Avstralec James Magnussen.

Dvakratni svetovni prvak v plavanju Avstralec James Magnussen je danes najavil, da končuje športno pot, v kateri je osvojil kar 15 kolajn na velikih tekmovanjih. Razlog je poškodba rame, ki ga je pestila vse od leta 2015.

James Magnussen | Avtor: Epa Epa

"Pri 28 letih vem, da bi lahko nastopil še na enih olimpijskih igrah, vzel sem si čas in se po dolgotrajnem premisleku odločil, da končam kariero," je dejal Magnussen in dodal, da se je poškodba sicer spet zacelila, a da sam ne verjame več, da bi po vseh težavah lahko dosegal visoke cilje, ki bi si jih postavil sam.

Ruta Meilutyte Olimpijska prvakinja Šport Konec pri rosnih 22 letih

Magnussen je na svetovnih prvenstvih leta 2011 in 2013 osvojil naslov svetovnega prvaka na 100 m hrbtno, leta 2015 pa zaradi poškodbe ni branil naslova. Na olimpijskih igrah 2012 v Londonu je osvojil srebro na 100 m hrbtno in štiri leta kasneje v Riu bron s štafeto. Štiri kolajne pa je osvojil tudi na igrah Commonwealtha leta 2014 v Glasgowu.

Tjaša Vozel Intervju Šport "Pri umivanju las sem porabila deset brisač" Fran Halsall Vroči selfieji Šport Pricurljale gole fotografije znamenite britanske plavalke (18+)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice