Šport
1073 ogledov

Slovo izjemne slovenske odbojkarice

Nika Blagne Facebook
Pri zgolj 24 letih je svojo športno pot končala igralka Odbojkarskega kluba Nova KBM Branik in slovenska reprezentantka Nika Blagne.

Po večih letih boja s številnimi poškodbami ter operacijami je pri zgolj 24 letih svojo športno pot končala 24-letna Gorenjka Nika Blagne, ki je v zadnjem desetletju globoko zaznamovala slovensko žensko odbojko.

Blagnetova je najgloblji pečat pustila v dresu najuspešnejše slovenske odbojkarske ekipe, mariborskega Nova KBM Branik, za katerega je nastopala zadnjih osem sezon in se podpisala pod vse večje uspehe te legendarne slovenske ekipe v zadnjih letih. V dresu priljubljenih "Bankirk" je petkrat osvojila slovenski pokal ter kar šestkrat slovensko državno prvenstvo.

Nika Blagne je bila tudi sila pomemben člen slovenske ženske izbrane vrste, v kateri pa je doživela tako lepe, kot tudi najtežje trenutke svoje kariere. Leta 2014 je bila ena izmed članic reprezentance, ki si je uspela priboriti zgodovinsko prvo uvrstitev na Evropsko prvenstvo. V kvalifikacijah za Evropsko prvenstvo 2015 je namreč Slovenija osvojila odlično drugo mesto, zaostala je le za Čehinjami, ter se tako uvrstila v dodatne kvalifikacije proti Franciji, katere pa je Nika žal morala izpustiti.

Še pred dodatnimi kvalifikacijami je bila na sporedu namreč Evropska liga, kjer je bila Blagnetova nezamenljiv člen slovenske reprezentance. Na žalost pa se je tu tudi začel njen večni boj s poškodbami...

slovenska odbojkarska reprezentanca | Avtor: Facebook Facebook

Zgodilo se je prav v "njenem" Mariboru, na tekmi z Azerbajdžanom, ko se je Nika ob doskoku huje poškodovala, saj ji je obrnilo koleno. Nesrečna Blagnetova si je poškodovala vezi, meniskus ter tudi stegnenico. Prvotne ocene so kazale, da bo z igrišč odsotna kakšnega pol leta, a so šele sredi operacije opazili, da se je poškodoval tudi hrustanec stegnenice, ki se je odluščil od kosti. Blagnetova tako kar dva meseca ni smela stopiti na nogo, sama rehabilitacija pa je trajala dosti dlje od vseh napovedi.

Nika Blagne | Avtor: Profimedia Profimedia

Toda Blagnetova se kljub vsemu ni dala... Kljub kroničnim bolečinam in težavam s kolenom se ni predala, temveč se je iz sezone v sezone vračala ter navduševala s svojimi potezami na igrišču. Kjer bi mnogi že zdavnaj odnehali, je pogumna Blagnetova vse skupaj zgolj sprejela s filozofijo, da ji je očitno vse skupaj usojeno ter da mora izvleči največ iz nastale situacije.

Pred letošnjo sezono je bila Blagnetova celo primorana spremeniti svojo igralno pozicijo, a se je odlično znašla tudi kot libero ter bila sila pomemben člen pri še eni solidni sezoni mariborskih odbojkaric. Odlično je nastopala tudi v finalu državnega prvenstva, po katerem gre lahko v pokoj kot nova (stara) državna prvakinja!

Nika Blagne | Avtor: Facebook Facebook

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.