Šport
318 ogledov

Slovo še enih favoritov, Poljaki boljši od Srbov

Rusija : Zda
Ameriški odbojkarji še naprej meljejo tekmece.

Ameriški odbojkarji nadaljujejo z izjemnimi predstavami na Svetovnem prvenstvu v Italiji in Bolgariji. Po osmih zmagah v prvih dveh delih tekmovanja v Bariju in Sofiji so prvič slavili tudi v tretjem delu tekmovanja, v Torinu so bili boljši od aktualnih evropskih prvakov Rusov in slavili s 3:0 (22, 23, 23). Najbolj učinkovit je znova bil Aaron Russell s 17 točkami, dve manj je prispeval Taylor Sander.

Rusi so doživeli drugi poraz v tem delu tekmovanja, v sredo so bili od njih po hudem boju ter dveh urah in 29 minutah dolgem dvoboju boljši zadnji olimpijski prvaki Brazilci, ki so slavili s 3:2. Ekipi ZDA ter Brazilije sta si tako že zagotovili nastop v polfinalu, medtem ko se Rusi, ki so pred začetkom prvenstva ob Američanih in domačinih Italijanih veljali za glavne favorite prvenstva, poslavljajo od tekmovanja.

Poljska odbojkarska reprezentanca pa je v svoji prvi tekmi tretjega dela okviru skupine J v Torinu premagala Srbijo s 3:0 (26, 26, 22). 

Izbranci srbskega selektorja Nikole Grbića so v sredo v torinski dvorani Alpitour premagali Italijane s 3:0, po današnjem porazu proti Poljakom z 0:3 pa bo odločitev o polfinalistih iz skupine J padla na zadnjem dvoboju med Poljaki in Italijani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.