Šport
13 ogledov

Smučarke v Banskem čakale zaman

Bansko veter Reuters
Po večurnem čakanju so prireditelji ženskega smuka v Banskem vetru le priznali premoč in tekmo odpovedali. Sunki vetra so doesgali hitrost tudi do 100 km/h. Na startu so bile tudi tri Slovenke (Tina Maze, Maruša Ferk in Ilka Štuhec).

Prireditelji današnjega ženskega smuka za svetovni pokal v Banskem so morali današnjo tekmo zaradi močnega vetra v vrhnjem delu proge odpovedati. Prireditelji so start smuka prestavljali tri ure in pol, nato pa tekmo dokončno odpovedali. V nedeljo je v banskem načrtovan superveleslalom.

Na tekmi bi morale nastopiti tudi Tina Maze, Maruša Ferk in Ilka Štuhec. Do konca sezone je na sporedu le še tekma na finalu svetovnega pokala v Schladmingu, kamor sta uvrščeni tudi Mazejeva in Ferkova, Ilka Štuhec pa je sezono končala na 27. mestu v smukaškem seštevku, 12 točk za mesti, ki vodijo na finale.

Že prejšnji teden na olimpijski progi v ruskem Sočiju si je mali kristalni globus za skupno zmago v smukaškem seštevku svetovnega pokal priborila Američanka Lindsay Vonn.

Vreme je dodobra premešalo sklepni del koledarja svetovnega pokala alpskih smučark. Po odpovedi nedeljske superkombinacije v Sočiju je odpadel še smuk v Banskem, čeprav so prireditelji najprej prestavili start z 10. ure na 12.30, kasneje pa še na 13. uro in 13.30.

V smukaški konkurenci je tako na sporedu le še smuk v Schladmingu, ob tem pa dekleta z izjemo finala čakata še dva veleslaloma in slalom v Ofterschwangu ter slalom in veleslalom v Aareju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.