Šport
16 ogledov

Španski mediji po porazu kritični

Španski selektor Vicent del Bosque je po porazu proti Švici tarča kritik. (Foto: Žurnal24 main
Dan po porazu aktualnih evropskih nogometnih prvakov proti Švici je Španija v šoku. Mediji pišejo o smoli, ki je zadela izbrance Vicenta del Bosqueja.

Posebej ogorčen je bil nekdanji selektor Španije Luis Aragones, ki je pred dvema letoma na prvenstvu v Švici in Avstriji z ekipo osvojil naslov evropskega prvaka.

"Največjo težavo je predstavljala počasna žoga, španski nogometaši pa so se premalo odkrivali. Poraz še ne pomeni, da je prvenstva za Španijo konec. Možnosti so, še posebej, ker je izgubilo boljše moštvo," meni Aragones, ki Vicentu Del Bosqueju zameri, ker je igral z dvema obrambno orientiranima veznima nogometašema na sredini.

Španski mediji so nad Furijo še bolj razočarani, poleg ne preveč bleščeče igre pa za poraz krivijo pomanjkanje sreče: "Cilj, naslov prvaka, je še vedno realen, čeprav med igralci vlada pesimizem. Naši nogometaši so se vedli kot pravi vladarji žoge. Švicarji so se dobro postavili in čakali na svoje priložnosti iz nasprotnih napadov. Imeli smo slab dan. To se ne sme ponoviti na naslednjih tekmah," piše As, medtem ko je El Mundo Deportivo članek, v katerem kritizira selektorja, naslovil z Akcija brez reakcije. "Španija je po vstopu Torresa in Navasa imela premoč v posesti žoge, vendar pa konkretnih akcij in zadetka, s katerim bi pokončali Švicarje, ni bilo. Navas je prevladoval na desni strani, vendar njegovih prodorov ni bilo. Igra ni bila dovolj hitra in to je treba popraviti, poleg vsega pa se je poškodoval še Iniesta," piše novinar El Munda Deportiva.

Marca piše o veliki smoli: "Gol Švicarjev bi moral sodnik zaradi prepovedanega položaja razveljaviti, Španiji pa dosoditi čisto enajstmetrovko. Španija si ne more več sama izbirati nasprotnika v osmini finala, še več, boriti se bo treba za uvrstitev v drugi krog."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.