Šport
442 ogledov

Spektakel v finalu: se lahko Đoković maščuje za boleč lanski poraz?

Carlos Alcaraz in Novak Đoković Profimedia
Alcaraz drugič zmagovalec Wimbledona ali Đoković osmič?

V finalu teniškega grand slama v Wimbledonu bosta danes ob 15. uri loparja prekrižala branilec naslova Španec Carlos Alcaraz in sedemkratni prvak najprestižnejšega turnirja na travi Srb Novak Đoković.

To bo ponovitev lanskega finala, ki ga je v petih nizih dobil Španec, ki je pred dobrim mesecem slavil tudi na peščenem turnirju za grand slam v Parizu.

Enaindvajsetletni Alcaraz, ki je bil v polfinalu drugo leto zaporedoma boljši od Rusa Danila Medvedjeva, se bo potegoval za četrti naslov na največjih turnirjih. 2022 je bil najboljši tudi v New Yorku.

Đoković ima v svoji zbirki naslovov 24 grand slamov, od tega sedem Wimbledonov, to pa je šele njegov prvi finale letos. Hkrati bo to njegov deseti nastop v zaključnem dejanju v All England Clubu in 37. finale na turnirjih za veliki slam.

Alcaraz se danes nadeja popolnega dne, saj bo zvečer v finalu evropskega prvenstva v nogometu Španija igrala z Anglijo. O tem je razmišljal že v petek po zmagi v polfinalu. "Mislim, da bo nedelja dober dan za Španijo," je dejal Alcaraz.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.