Šport
1931 ogledov

Jokala kot dež: tik pred nastopom so jo s stadiona odpeljali na vozičku

Sophie Weissenberg Profimedia
Kakšna smola za Sophie Weissenberg. Debitantka na olimpijskih igrah se je poškodovala na ogrevanju teka čez ovire v sedmeroboju.

Nemško atletinjo Sophie Weissenberg so organizatorji na invalidskem vozičku odpeljali s stadiona Stade de France, potem ko se je poškodovala na ogrevanju za prvo tekmovanje v ženskem sedmeroboju. "To je tako kruto," je nesrečni dogodek za simpatično 26-letnico pospremil komentator Eurosporta Tim Hutchings.

Weissenberg, sicer debitantka na olimpijskih igrah, se je ogrevala in pripravljala na tek z ovirami, po uspešnem skoku čez prvo oviro je Weissenbergova nato z levo nogo udarila v drugo, pri tem je nerodno stopila. Zdelo se je, da je v hopsanju nastradal gleženj, a nemški ARD je kasneje poročal, da gre še za precej hujšo poškodbo, in sicer raztrganje Ahilove tetive na levi nogi.

1/6
Profimedia

Reševalci so ji morali pomagati vstati, preden je sedla v invalidski voziček, nato pa so jo odpeljali s stadiona. To je pomenilo, da ni mogla teči v drugi skupini ženskega tekmovanja v teku na 100 metrov z ovirami. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.