Šport
20 ogledov

Štafeta Čehom in Norvežankam

Čehi so Italijane premagali šele na ciljni črti. Žurnal24 main
Norveška ženska štafeta je zmagovalka tekme svetovnega pokala v Davosu. Slovenke v postavi Benedičič, Majdič, Jezeršek in Fabjan so bile šele 12. V moški konkurenci so bili najhitrejši Čehi.
 

Davos, štafeta 4 x 5 km (Ž)

1. Norveška 53:13,0
2. Nemčija +4,4
3. Rusija 1 +12,6
12. Slovenija +3:28,3

Norvežanke Kristin Maurer Stemland, Therese Johaug, Kristin Stoermer Steira in Vibeke Skofterud so na štafeti 4 x 5 kilometrov za 4,4 sekunde ugnale Nemke (Manuela Henkel, Katrin Zeller, Evi Sachenbacher Stehle, Stefanie Boehler), tretje mesto pa je pripadlo prvi ruski postavi (Larisa Kurkina, Olga Ročeva, Julija Čekaleva, Natalija Korosteleva). Nastopile so tudi Slovenke v postavi Maja Benedičič, Petra Majdič, Barbara Jezeršek in Vesna Fabjan, ki pa niso dosegle odmevnejšega rezultata, saj so bile dvanajste, za njimi so zaostale le Kazahstanke.

 

Davos, štafeta 4 x 10 km (M)

1. Češka 1:35:40,6
2. Italija isti čas
3. Švedska +0,5

Češka tekaška štafeta v postavi Martin Jakš, Lukaš Bauer, Milan Šperl in Martin Koukal je zmagovalka moške tekme na 4 x 10 kilometrov. Na tekmi svetovnega pokala v švicarskem Davosu je drugo mesto z istim časom osvojila Italija (Giorgio Di Centa, Valerio Checchi, Pietro Piller Cottrer, Cristian Zorzi), tretji so bili Švedi (Mats Larsson, Johan Olsson, Anders Södergren, Marcus Hellner). Slovencev ni bilo na startu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.